Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neúspěšný flash biosu grafické karty

Ahoj, mám grafickou kartu s dvěma biosy sapphire amd radeon hd 7950 vapor-x: jeden na defaultních taktech a druhý na boost taktech. Ten s defaultními takty jsem chtěl flashnout kvůli vysokým teplotám VRM (ten bios teplotu měl snížit o 10°C), ale bohužel po restartu už nenaběhne obraz (pouze se točí ventilátory); pokud přepnu na boost bios, tak grafika samozřejmě funguje zcela v pořádku. Flashoval jsem přes ATIWinFlash. K dispozici mám ještě integrovanou grafiku v procesoru a plně funkční dedikovanou grafiku. Zkoušel jsem nechat zapojenou grafiku v pc s neúspešně flashnutým biosem a pokusit se nahrát původní bios zpátky přes integrovanou i dedikovanou grafiku, ale ani v jednom případě bohužel ATIWinFlash grafiku s neúspěšně flashnutým biosem nenašel. Je tedy nějaká možnost zpátky flashnout původní bios? Všem děkuji za rady :)

Předmět Autor Datum
pokial si nezatrhol v možnostiach vrátiť späť bios,tak už jedine DOS verziou atiflash programu s par…
audax 02.08.2014 21:09
audax
No já bych řekl že pokud se ti nepodařilo flashnout bios a máš dva tak po restartu pokud ti nenaběhn…
Milis 02.08.2014 21:40
Milis
aký fígel ? tu sa jedná o grafickú kartu,nie o zákl.dosku s dual-biosom
audax 02.08.2014 21:52
audax
Jde ale podle mne bude záměr stejný.
Milis 02.08.2014 21:54
Milis
Pokud si dobře pamatuji tak jsem jednou flashoval bios na základní desce MB a nepovedl se mi flash t…
Milis 02.08.2014 21:53
Milis
- Z vlastní zkusenosti, jde pouzít základní desku s 2x Pcie a stejnou grafickou kartou, kde se dá z…
CoCoChanel 03.08.2014 08:52
CoCoChanel
jak jsem psal, tak jsem to zkoušel flash pres windows pri pouziti igp, ale ten program tu grafiku vu…
deadvga 03.08.2014 09:07
deadvga
- V prvé radē, bych ti doporučil original VGA BIOS vgabios k tvé Gkartē. TiP~ FlashROM
CoCoChanel 03.08.2014 09:11
CoCoChanel
mám zazálohovanej původní
deadvga 03.08.2014 09:19
deadvga
Prosím mohl by ses podělit o zkušenost, jak lze přehrát bios z jedné karty do druhé na desce s dvěma…
Marthy ze Skalky 07.02.2015 16:10
Marthy ze Skalky
Sakra naco přehrávat bios grafiky?!
jezekhifi 07.02.2015 16:16
jezekhifi
Můžeš tím podstatně vylepšit výkon zvýšením taktu pamětí, nebo jádra. Normálně bych to ale taky nedě… poslední
Marthy 07.02.2015 18:31
Marthy
mám ještě trošku jinej problém: při bootovnání pc mi nefunguje klávesnice - sice svítí, ale nereaguj…
deadvga 03.08.2014 09:42
deadvga

pokial si nezatrhol v možnostiach vrátiť späť bios,tak už jedine DOS verziou atiflash programu s parametrom -pciA,kde A je číslo zbernice,v ktorej je zasunutá karta s poškodeným biosom,bacha flash bude prebiehať na tmavej obrazovke,takže budeš musieť príkazy ťukať naslepo,príkaz nájdeš v readme súbore dos verzie atiflash... obvykle je to atiflash atom-xy.bin -pciA,pokial má grafika externý bios v MX/Holtek/Winbond čipe,pribudne ešte obvykle príkaz mxf000/holtek a0000...

No já bych řekl že pokud se ti nepodařilo flashnout bios a máš dva tak po restartu pokud ti nenaběhne hlavní by ten záložní měl znova nahrát ten původní akorád že v tom bude nějaký fígl s držením nějakých tlačítek při restartu.

Pokud si dobře pamatuji tak jsem jednou flashoval bios na základní desce MB a nepovedl se mi flash tak jsem při zapnutí PC musel zapnout pc pustit a po 5 vteřinách znova zmačknout a držet tlačítko na zapnutí pc a bios se mi ze přehrál ze záložního biosu.Něco podobné bude na GK ale asi v trochu jiném provedení.Proto tam ten dual bios je když se toto přihodí.

- Z vlastní zkusenosti, jde pouzít základní desku s 2x Pcie a stejnou grafickou kartou, kde se dá z jedné GK prehrát (flash) BIOS na druhou GK.
- Druhá moznost, pouzít IGP a provést Ré-Flash pres Windows.
(GKarty s Dual BIOS sem nezkoumal, proto beru mou nápovēdu jen jako alternativu)

Prosím mohl by ses podělit o zkušenost, jak lze přehrát bios z jedné karty do druhé na desce s dvěma PCI-e sloty? Nebo jestli máš třeba odkaz na nějakej článek, klidně zahraniční. Mám dvě totožné karty a u jedné v čoudu BIOS. Když jí dám do hlavního slotu po startu se spustí beep kódy a když je spolu s funkční v sekundárním, po instalaci jejích ovladačů zčerná obrazovka a musím pak přes nouzák ovladače odinstalovat. Zkoušel jsem nástroje pro flash z windowsu v nouzovém režimu, ale bez ovladačů o kartě nevědí a nelze to naflashovat. Taky jsem koukal na jakýsi "flash naslepo" s použitím DOSu, ale furt mi řešení s přehráním BIOSu z jedné karty do druhé připadá nejlepší.

Díky moc za odpověď

Můžeš tím podstatně vylepšit výkon zvýšením taktu pamětí, nebo jádra. Normálně bych to ale taky nedělal, jenže jsem koupil gafiku za pár šupů u níž někdo asi špatně flashoval bios a teď bych jí rád opravil, abych si jí mohl hodit do SLIčka.

mám ještě trošku jinej problém: při bootovnání pc mi nefunguje klávesnice - sice svítí, ale nereaguje na žádné stisknutí kláves: myslím klávesa delete případně f11 abych se dostal do biosu a změnil nastavení bootování; dělá mi to pouze u tohoto pc s integrovanou grafikou, v mém pc mi to funguje v pohodě

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru