Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Deska MSI a nemožnost vypnutí

Ahoj lidi,
prosím dnes se mi do ruky dostala deska od MSI (tuším 7059? Mam v práci a teď si nejsem jistý),deska je zapojena a při potřebě vypnutí tlačítkem se vypne monitor ale vše ostatní zůstane zapnuto+ podle led diod to hlásí chybu nearly chipset inicialition (svítí červeně led 2,3,4). Zkoušel jsem i resetovat bios,dělá to i s vyndanou grafikou,odpojenym diskem....
Setkal jste se s tim někdo? Víte jak to řešit? Nebo je jediná možnost reklamace (ještě je v záruce,ale pokud je to nějaká bkbost...)
Díky za reakce

Předmět Autor Datum
Jak "pri potrebe vypnuti tlacitkem"? Z akeho OS? Ak vo Win tak si vo Win nastav co ma robit powerbut…
MM.. 24.01.2007 21:35
MM..
Právě že jak jsem řekl,nejde to vypnout nikdy,systém tam ještě neni a jelito abych si nenastavil co…
Maverick 24.01.2007 21:40
Maverick
Aha tak ked sa to nevypne ani po 5s powerbuttonu tak je nastaveny nejaky wake event ktory je stale a…
MM.. 24.01.2007 22:03
MM..
No wokna tam nejsou,tedy jsou ale z jiného pc a ty nejdou nahodit, wake on jsem tam kupodivu žádný z…
Maverick 24.01.2007 22:19
Maverick
Diody su (aj to nie vzdy) smerodajne pri POSTe, co tam je potom to tam moze vzniknut z vselijakych d…
MM.. 24.01.2007 22:41
MM..
Bios by tam měl být ten co běhal...snad teda... Když už jsi nakousl ten flash biosu- neni to problém… poslední
Maverick 24.01.2007 23:05
Maverick

Jak "pri potrebe vypnuti tlacitkem"? Z akeho OS? Ak vo Win tak si vo Win nastav co ma robit powerbutton, teraz tam mas nastaveny asi pohotovostny rezim (a v BIOSe ze to ma byt stav S1 a nie S3).
Ak myslis z DOSu tak tam spravidla funguje len zmacknut a drzat 5sekund. Po beznom stlaceni to zavisi od BIOSu ze co bude robit, asi tam mas teraz nastaveny len sleep do stavu S1 (ostane zapnuty zdroj).

Právě že jak jsem řekl,nejde to vypnout nikdy,systém tam ještě neni a jelito abych si nenastavil co má dělat tlačítko zase nejsem- je tam že má vypnout,tak to mam vždy a tlačítko jsem držel i 15-20s páč už se mi na specoš pc stalo že to trvalo tak dlouho :-D
Tu desku nemam od začátku,je teď nově zapojená a původní majitel tvrdí že u to běhalo (čemuž nevěřim) a sem tam, se mu stalo že se mu z ničeho nic zapl....

Aha tak ked sa to nevypne ani po 5s powerbuttonu tak je nastaveny nejaky wake event ktory je stale aktivny, alebo je v haji doska alebo zdroj (alebo pocul som uz ze niektory zdroj alebo doska ktore asi neboli obe moc podla specifikacie, ak boli spolu tak nevypli). Skus iny zdroj, ak nepomoze tak doska je asi killnuta. Skontroluj poriadne ATX konektor ci nie je nejako povytiahnuty kontakt zeleneho dratu. Alebo je blbo zapojeny powerbutton :-)

P.S. Po 5s tlacenia powerbuttonu sa musi vypnut chipset (hardwarovo) z akejkolvek situacie (je to predsa nudzove vypnutie). Akurat nejaky ten wake event to moze hned zapinat - takze povypinat vsetky wake on ... ak nic tak reklamacia.

P.S.2. ak tam je Windows a das Start-vypnut tak to vypne? (ak tam nemas Windows tak to nemusis skusat, predpokladam ze by to ani vtedy nevyplo)

No wokna tam nejsou,tedy jsou ale z jiného pc a ty nejdou nahodit, wake on jsem tam kupodivu žádný zajímavý nenašel a myslim si že i kdyby byl zaplej proč by to na těch diodách házelo tu chybu? Zdroj je tam fungl nový 400Fortron, ale kupodivu to dělalo i jiného známého než se to dostalo ke mě ale tam se podesříval právě vadný zdroj a neřešilo se to tam a tady je to to samé.... Power je správně...

Diody su (aj to nie vzdy) smerodajne pri POSTe, co tam je potom to tam moze vzniknut z vselijakych dovodov (kvoli vselijakym zavadam na doske).

Neflashoval tam niekto nespravny BIOS? Mozes skusit este flashnut tam urcite spravny BIOS na tu konkretnu dosku, ak to nepomoze tak asi uz len reklamovat dosku.
V nastaveniach BIOSu daj na Disabled uplne kazde "Wake ..." , "WOL", "WOM", ... ktore tam najdes.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru