Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows píše chybu 0x0000225

Zdravíčko.

Mám vcelku nový WD Green 1TB SATA disk na kterém jsem doteď měl W7 Ultimate s tím, že bych ho rád upgradoval na W8 Pro 64. Zálohoval jsem si soubory na druhý oddíl a oddíl s OS jsem plánoval naformátovat a nainstalovat OS W8.1.

Vyskytl se problém, že v instalaci 8.1 jsem dostal hlášku v diskové utilitě: "Systém Windows nelze nainstalovat na tento disk. Vybraný disk má tabulku oddílu MBR. V systémech EFI lze systém Windows nainstalovat pouze na disky GPT."

Vyčetl jsem, že tím, že dám BIOS do továru se vše vyřeší. Naopak se vyskytla další chyba 0x0000225 při načítání do "starého" systému s plánem vše zálohovat na externí disk a naformátovat v 8.1 utilitě celý disk s tím, že si vybere potřebnou tabulku k instalaci.

Dále jsem zkoušel vložit W7 Ultimate 64 disk a spustit opravu. Také neúspešné z důvodu jiné verze systému. Přitom jsem tam dal stejný disk s jakým jsem předchozí systém instaloval.

Zkoušel jsem metodou pokus omyl přehazovat v biosu AHCI a IDE řadiče. "vyšortoval" jsem CMOSku odpojil disk od napájení a už mě vážně nic nenapadá.

Budu rád za každou radu. Předem díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny