Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Diagnostika zařízení s Android

Zdravím, potřebuji od někoho kdo by věděl, menší radu. Hledám program pro Windows který bude provádět po připojení diagnostiku zařízení s Androidem. Teplota, testování jednotlivých čipů, funkcí a pod. Pokud něco takového znáte, tak bych byl rád kdyby jste někdo něco doporučil. Díky předem za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
a jak si představuješ to "připojení"? Snad ne USB kabelem? ;-)
touchwood 18.08.2014 15:34
touchwood
No nevím jaké telefony znáš ty ale již několik let se na telefony dělá USB Micro B. Hele ale rada pr…
Hodan134 18.08.2014 15:42
Hodan134
Panáčku, telefony znám celkem důvěrně. A právě proto se ptám, zda jsi tak naivní, aby sis myslel, že…
touchwood 18.08.2014 16:08
touchwood
:D To jsme na tom stejně, ale rád se dozvím to co nevím. Nějak si se rozčílil :D
Hodan134 18.08.2014 16:09
Hodan134
Nejsme na tom stejně. ;-) Ty se ptáš na evidentní kraviny, není ti ani za mák jasné, jak ten teflón…
touchwood 18.08.2014 16:12
touchwood
To nebude jediná věc, taky se připojuji pomocí Wifi a Bluetooth :D :D :D
Hodan134 18.08.2014 16:14
Hodan134
Len si rob srandu. Pravdou ostava, ze si si vymyslel uplne sibnutu vec, ktora neexistuje, pretoze z…
shiro 18.08.2014 17:33
shiro
Čtu diskusi a taky by mne zajímal nějaký program, který by mi zdiagnostikoval paměť v mobilním telef…
VikThor 18.06.2018 19:06
VikThor
U windows lze paměti diagnostikovat a následně chybné sektory vyhradit, aby nebyly používány pleteš… poslední
lední brtník 18.06.2018 20:27
lední brtník

No nevím jaké telefony znáš ty ale již několik let se na telefony dělá USB Micro B. Hele ale rada pro tebe, přes Jack to si nebude :D :D Jde mi hlavně o základní info, které mohu zjistit i v recovery, to jest GPS test, Touch test a tak.

Panáčku, telefony znám celkem důvěrně. A právě proto se ptám, zda jsi tak naivní, aby sis myslel, že existuje nějaký univerzální protokol pro diagnostiku interních komponent, které, kupodivu, nejsou na tom tvém USB vůbec navěšeny. ;-)

edit: jinými slovy: diagnostiku periferií může provádět pouze CPU v mobilu. Tato diagnostika musí být součástí FW, je velmi málo pravděpodobné, že by výrobci, kteří to každý matlají z jiných komponent, našli společnou shodu na tom, že to budou řešit nějakým out-of-band čipem na diagnostiku (tuhle věc nemají ani levnější servery! Tak jak ji může mít mobka za pár tisíc?).

Len si rob srandu. Pravdou ostava, ze si si vymyslel uplne sibnutu vec, ktora neexistuje, pretoze z principu existovat nemoze. Testy, ktore si popisoval spravis jedine cez nejake tajne testovacie menu, ktore ma kazdy vyrobca ine. Niektori vyrobcovia ho nemusia mat ziadne, pretoze moc setria a vymienaju rovno celu elektroniku. A aj keby si podla nejakeho testu zistil, ze je vadna RAM v telefone, alebo GPS cip, uz ta vidim, ako to vymienas :-)
Normalne vymenitelne na dnesnych mobiloch su maximalne tak displeje a baterie. Vsetko ostatne je na jednom plosaku a tam si skoncil.

Čtu diskusi a taky by mne zajímal nějaký program, který by mi zdiagnostikoval paměť v mobilním telefonu. Telefon mi začal silně blbnout, často se restartuje, hlavně po updatu programů. Proto mám podezření na chyby v paměti. U windows lze paměti diagnostikovat a následně chybné sektory vyhradit, aby nebyly používány a tedy nedocházelo k chybám. Vzhledem k tomu, že Android funguje u pamětí víceméně stejně, tak by to mohlo jít i u mobilních telefonů a jejich pamětí. Je to tak?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru