Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odinstalování map u mobilu Lumia 520

Dobry den.

Mam problem s odinstalovanim map z telefonu Nokia Lumia 520. Mam cca 900MB volneho mista pameti telefonu, ale to mi nestaci pro instalaci aktualizace. Tak se snazim docasne odinstalovat nektere mapy. Bohuzel, kdyz zkousim odinstalovat mapu kterehokoliv statu, telefon mi hodi hlasku, ze k instalaci teto mapy ke zapotrebi xxxMB pameti.

Co s tim?

Predem dekuji za radu.

Jiri Kurt Strohschneider

Předmět Autor Datum
Já bych ti poradila asi takto. U mojeho mobilu Lumia 520 ve verzi WP 8.0 nešlo defaultně nic ukládat…
Denisa.G 22.08.2014 12:01
Denisa.G
To jsem si nastavil hned na začátku, takže na telefon se mi ukládají právě jen mapy, aplikace a syst…
Kurt_Teplice 22.08.2014 12:11
Kurt_Teplice
Já si myslím, že update na 8.1 nemá nic společného s volným místem. Prostě si zálohuj mobil. Stáhni…
Denisa.G 22.08.2014 12:31
Denisa.G
No právě po stažení aktualizace na 8.1 (přes telefon, ne přes software) mi v půlce instalace vyběhla… poslední
Kurt_Teplice 22.08.2014 12:45
Kurt_Teplice

Já bych ti poradila asi takto. U mojeho mobilu Lumia 520 ve verzi WP 8.0 nešlo defaultně nic ukládat na kartu. Vše co se stahovalo, fotilo, natáčelo šlo automaticky do mobilu. Po updatu na 8.1 lze nastavit , že vše jde na sd kartu. Udělěj si na kartě adresář a tam přetáhni veškerou hudbu, fotky, prostě vše co přetáhnout jde. Buďto to přesuň nebo zkopíruj a poté v telefonu smaž. V mobilu si potom nastav defaultní ukládání na sd kartu. Snad ti to pomůže.

To jsem si nastavil hned na začátku, takže na telefon se mi ukládají právě jen mapy, aplikace a systém (ten mi tam zabírá místa nejvíc). A update na 8.1 mi právě nejde z nedostatku místa v telefonu, jenže to nejde vytvořit, když nejdou odstranit mapy (aplikace mi tam moc místa nezabírají).

Já si myslím, že update na 8.1 nemá nic společného s volným místem. Prostě si zálohuj mobil. Stáhni si toto: http://download.fds-ncom.nokia.com/supportFiles/ph ones/files/recovery/NokiaSoftwareRecoveryToolInsta ller.exe a s jeho pomocí si udělej update na 8.1. Poté si při nastavování mobilu zvolíš obnovení ze zálohy, stáhneš si novy mapy a máš hotovo. Takto jsem to udělala já.

No právě po stažení aktualizace na 8.1 (přes telefon, ne přes software) mi v půlce instalace vyběhla hláška, že pro aktualizaci je zapotřebí víc místa, proto to řeším. Každopádně vyzkouším ten software, díky... ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru