Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Několik vadných pixelů?

Mám monitor Fujitsu Siemens A19-2A.
Při běžném dením světle nejde nic vidět, jenom při velmi pozorném zkoumání jde vidět na černé ploše jeden bod, který pořád trošku (asi na 10% jasu) svítí. Večer už to patrné je.
V naprosté tmě v noci, jde takových svítících pixelů nalézt zhruba 5. Zatímco ten nejsilnější svítí asi 10%ním jasem, tak ostatní svítí jasem tak 2%ním. Prostě i v té tmě se musí člověk snažit aby to bylo vidět. Všechny tyto pixely jsou kousek od sebe. všech 5 je v pomyslném čtvreci o rozměrech 10x10cm.

Co mě nejvíce zaráží, že tyto pixely jsou normálně ovládáné - přes den fungují tak jak mají (aspoň jsem si nevšiml opaku). Akorát večer u toho nejsilnějšího pixelu jde vidět jakoby pořád slabě bíle svítil.

Jsou to vadné pixely?
Pokud ano tak proč svítí tak slabo a v podstatě fungují?
Napadlo mě, že to může být nějaká porucha pixelu, že sice pixel je ovládán, ale nedokáže se úplně zavřít tak, aby přes něj nešlo světlo.
Je toto na reklamaci? 5 vadných pixelů už by reklamovat šlo, ale nedokážu si představit jak je budou v prodejně hledat..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kupoval jsi to v kamenném obchodě nebo e-shopu? Pokud v kamenném, tak sis nenechal monitor předvést?…
host 29.01.2007 10:20
host
co sem se informoval, nejoblíbenější místní dodavatel alfacomp monitory zásadně nepředvádí zapnuté,…
lední brtník 29.01.2007 12:08
lední brtník
s tim alfacompem je to pravda, osobni zkusenost. Proto plati, ze LCD z Alfy jen pres Internet! poslední
Moas 30.01.2007 09:27
Moas

Kupoval jsi to v kamenném obchodě nebo e-shopu? Pokud v kamenném, tak sis nenechal monitor předvést? Pokud v e-shopu, máš právo na vrácení do 14 dní bez udání důvodu.

Taky by sis měl rozhodně předem prostudovat reklamační řád daného obchodu a výrobce (FS).

co sem se informoval, nejoblíbenější místní dodavatel alfacomp monitory zásadně nepředvádí zapnuté, mají zákazníků i tak dost.
pokud výrobce vyjímečně nestanoví jinak v nějaké promoakci, default povolují 8 vadných bodů (u takového eiza se tento údaj fak pěkně vyjímá)
při nákupu přes net 14denní lhůta platí - originální obal, bez zjevného používání.

[drb] nevím zda je tu nějaký povolanější prodejce, z technologických důvodů jsou na viditelné svícení vadných bodů prý náchylnější TN panely (než třeba PVA). [/drb]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru