Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se zvukem

Máte někdo zkušenost s problémovou integrovanou zvukovkou na desce MSI 880 KT. Po zapnutí PC vše najede tak jak má, ale po pár minutách někdy hodinách a dokonce po pár dnech se vypne zvuk. Ve správci pracuje vše tak jak má. Neobjevují se žádné chybové hlášení zvukové zařízení je inicializováno. Vše se vrací po restartu PC nebo po aktualizaci ovladače (vždy stejného). Slyšel jsem, že podobné chyby může dělat i chybná RAM (pokud ji při restartu přitlačím ke slotu většinou se prodleva do vypnutí zvuku prodlužuje právě na ty hodiny nebo dny). Je to možné? Děkuji za radu. Už mě ten krám s...

Předmět Autor Datum
pokud ji při restartu přitlačím ke slotu to myslis vazne, ze pri zapnutom PC sahas na RAMku? :-?::…
2laak 29.01.2007 11:53
2laak
Promiň, asi jsem se špatně vyjádřil. Samozřejmě na ramku šahám ¨JEN PŘI VYPNUTÉM PC". Jinak jsem je…
Niko 29.01.2007 12:05
Niko
Nemal som v umysle robit z teba vola :-) a to spominane ucho som napr. aj ja,takze tak :)) ale som v…
2laak 29.01.2007 15:06
2laak
V poho, díky :-[.
Niko 29.01.2007 15:26
Niko
:-)
2laak 29.01.2007 16:05
2laak
přitlačení ramky: není chyba v nekvalitní bedně? (tenký plech, prohnutý board, přišroubované karty v…
lední brtník 29.01.2007 23:42
lední brtník
To bych nerek'. Pametove banky jsou dost "betelne" a neprohybaji se (dobre, prohybaji, ale ne tak mo…
mif 29.01.2007 23:50
mif
RAM sa testuje programami napr. www.memtest86.com a/alebo www.goldmemory.cz, v oboch pripadoch si vy…
MM.. 29.01.2007 14:16
MM..
Kabely, repraky, konektor jsou v pohodě. To bylo první co jsem kontroloval. Ja vim, je to taková pit…
Niko 29.01.2007 15:02
Niko
Ano moze to byt aj studenak na doske, ale dost tazko sa to reklamuje, ale skus to vyreklamovat ak je…
MM.. 29.01.2007 18:46
MM..
tohle může dělat i nějaký sw. Mě to kdysi dělala jedna karetní hra, občas shodila zvukovku...
jirka44 29.01.2007 15:58
jirka44
Zlobí ta zvukovka od počátku? Nebo se to zhoršovalo postupně s časem? Vyloučil jsi možnost, že je to…
L-Core 29.01.2007 19:10
L-Core
Všem díky za rady. Postupně to budu zkoušet. Až bude nějaký výsledek dám vědět. PS: ale černoušek a… poslední
Niko 30.01.2007 20:33
Niko

pokud ji při restartu přitlačím ke slotu

to myslis vazne, ze pri zapnutom PC sahas na RAMku? :-?::), to si potom kup cernoska, co ti bude ramku tlacit non-stop k MB a mas po probleme :-D (toto uz je fakt surove ]:)) a ak pomoze pritlacenie tej ramky (:-D aj ked pochybujem) potom nebude problem v kontaktoch ramky? skusal si ju vytiahnut, ocistit od prachu, pretriet kontakty? (mini rada: pred tym, ako vyberies tu ramku, radsej odpoj PC od el. siete, aj ked si borec ;-))

ak je problem s RAM, na poradne uz bolo milionkrat pisane, je potrebne ju otestovat MemTestom ci GoldMemory(?) a to 12 hodin (min.) a uvidi sa.

Promiň, asi jsem se špatně vyjádřil. Samozřejmě na ramku šahám ¨JEN PŘI VYPNUTÉM PC". Jinak jsem je vytahoval čistil moduly i sloty (takové ucho snad vážně nejsem). To s tou ramkou byla jen rada známého, které sám moc nevěřím, jen už jsem vyzkoušel všechno. Jinak dík za radu, ale nemusels se mně dělat vola. Jen jsem chtěl poradit. RAMky mam dualně a zkoušel jsem je přehazovat. Vlastně potřebuju vědět jestli je to vůbec možné, že to chybuje kvůli RAM?

RAM sa testuje programami napr. www.memtest86.com a/alebo www.goldmemory.cz, v oboch pripadoch si vytvoris boot disketu alebo CD a nabootujes z toho, a nie tlacenim do slotu.
Vseobecne to moze byt aj SW (ovladace, aplikacie ktore nieco menia v mixeri) aj HW problem (doska, apod.) skontroloval si ked sa to "vypne" aj mixer (vpravo dole)? Nie je nieco stlmene na minimum alebo zaskrtnute stlmit u master volume apod?

P.S. mohlo by to byt aj nieco s kablom k repro apod., ked sa to "vypne" skus kyvat kablami k repro, prip. skus pripojit sluchatka do zadneho konektoru ze ci to je reproduktormi alebo zvukovkou apod.

Kabely, repraky, konektor jsou v pohodě. To bylo první co jsem kontroloval. Ja vim, je to taková pitomá závada. Ovladače mám originál a zkoušel jsem tam i novější verze. Jak tak koukám o tlačení RAM do slotu jsem neměl psát byla to ta první reakce (možn. např. stuďák na desce apod.). Deska je ještě v záruce a já potřebuju najít chybovou komponentu v PC (není kupovaná jako sestava takže kvůli reklamaci. Může to dělat i instalace některých zvukových kodeků?
Jinak díky za radu, otestuju tu RAMku a pak už nevím.

Ano moze to byt aj studenak na doske, ale dost tazko sa to reklamuje, ale skus to vyreklamovat ak je RAM OK. Ak ti pri tom tlaceni do dosky islo o studenaky, tak vpohode, ja som to aj pochopil, len si to nemal spajat v jednej vete s testovanim RAM, to potom vyznie blbo ;-)
Skus test RAM ak je OK tak este ked to prestane tak skontroluj mixer, skus si prehrat aj midi, aj wav, ci to nie je len wave alebo midi device zadrbane nejakym SW, napr. skype apod. Ak je mixer vporiadku a nemas zvuk skus reklamovat dosku alebo si kup hocaku zvukovku do slotu a mas to.

P.S: inac tiez si myslim ze to moze byt SW problem, takze skusil by som nacisto windowsy a najnovsie ovladace dosky, zvuukovky, atd. Neinstalovat skype a podobne programy a skusit s tym PC pracovat - ak sa to neprejavi tak je to SW problem.
Tiez by sa zislo odsledovat ci sa to nestava stale pri/po pouzivani nejakeho konkretneho programu.

Zlobí ta zvukovka od počátku?
Nebo se to zhoršovalo postupně s časem?
Vyloučil jsi možnost, že je to vlivem všeobecné zabordelizovanosti Windowsů? (instalace/odinstalace všelijakých programů/her, které občas nedokonale odstraní pozůstatky po sobě či podezřele přepisují některé knihovny, std...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru