Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS server stavba

Tu mechaniku tam naozaj nedavaj, su to zbytocne peniaze. OS naistalujes z USB alebo aj po sieti.
Pozri si http://pc.poradna.net/a/view/852561-hp-proliant-mi cro-n40l-multifunkcny-server, je to starsia rada serverov, ale novsia je len lahko vykonovo upgradnuta, inak je to defacto to iste.
Co mi vadi v sucasnosti je cena, ktora je 2x vyssia ako bola v case pisania clanku, takze za taku cenu by som to nekupoval asi...to fakt uz radsej skladacka.
Treba si uvedomit, ze server pojde 24/7/265, takze podstatna je stabilita a spotreba. Vykon by mal byt az druhorady. N54 ma spotrebu do 40W v peaku a lahko nad 30 v beznej prevadzke, co bude vacsia casu v domacich podmienkach.
Podstatna vec aj vyber OS, na server by som naozaj nedaval ziaden Win, ak to chces ako NASko tak FreeNAS, ak multifunkciu tak linux. To, ze ta sklamal v minulosti je skor tvoj problem, pretoze v praxi sa na serveroch ovela viacej presadzuje linux ako win.
Na druhej strane ak si das ako OS win nic hrozne sa nestane, akurat ja by som si ho osobne nedal (a so mnou asi kazdy kto tu zatial prispieval).
A win2012 je hrozne skaredy a zle ovladadatelny OS, aj ked vychadza z win2008 a mas s nim predchadzajuce skusenosti. Brekeke.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny