Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS server stavba

Zase špatně! Ta skříň a větrák budou EXTRÉMNĚ hlučné. Pokud chceš udržet hlučnost na rozumné míře, je třeba abys zakoupil aspoň trochu rozumnou budku v ceně alespoň okolo 800-900Kč s 12cm ventilátory (např. téměř cokoli od CoolerMaster), její součástí je už jeden pomaloběžný 12cm ventilátor (takže nemusíš kupovat 8cm uječené komáry)

Co se tvých požadavků a Linuxu týká, tak existuje mnoho DLNA serverů pro Linux, některé přicházejí už jako předkonfigurované distribuce, to platí zejména pro projekty jako XBMC a VortexBox. Než se pinožit s nedokonalými Windows, tak mně připadne lepší postavit vše na dokonalém a stabilním prostředí Linuxu, zvláště když XBMC má svou vlastní "distribuci" postavenou na Ubuntu (XBMCbuntu). Doinstalovat do tohoto systému následně např. proftpd a sambu je otázkou několika příkazů, konfigurace (pro běžné domácí prostředí s relaxed security) dtto.

edit: a to už nemluvím o tom, že s Linuxem se dá udělat LVM a RAID5 pole, takže se dá udělat ze všech disků (s výjimkou /boot, který musí být R1) jeden velký oddíl R5 a průběžně přidávat disky a zvětšovat tím kapacitu (osobně bych ale na systém vyhradil jedno malé 60GB SSD). Tohle Windows nikdy neuměly, pokud jsi nepoužil poněkud nebezpečný fakeRAID pomocí základní desky (a i tehdy neumí R5, ale pouze R1/0/10).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny