Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada ohledně volby nového operátora

Dobrý den, obracím se na vás prosbou o pomoc s výberem nového operátora. Momentálně mám předplacenou kartu Vodafon, která byla do příchodu "virt." operátorů relativně levná (na předplacené karty), to se ale změnilo a momentálně patří k jednim z nejdražších. Chtěl bych proto změnu. Nabídky operátorů jsem si prošel a zalíbili se mi dva: OPENCALL a zde již dříve probíraný MOBIL.CZ. Ne a ne se ale rozhodnout, kterého zvolit. Proto bych potřeboval názor.
Volám a posílám SMS opravdu málo (kredit 200Kč mi bezproblému vydrží půl roku a i více), proto volím předplac. kartu a ne paušál. Internet v mobilu zatím využívám výjimečně (doteď jsem měl "hloupý" telefon, nahrazuji chytrým). Když to shrnu.
Mobil.cz mě láká víc a líbí se mi:
- cena za volání, SMS (oproti tomu, co mám teď)
- internet v ceně kreditu + po jeho vyčerpání funguje dál jen pomalu
- využívá síť T-Mobile (asi nejlepší pokrytí signálem tam, kde se pohybuji)
- má již celkem slušnou základnu zákazníků (menší riziko na neúspěch)
Je tu ale pár věcí, které mě nalinko odrazují:
- je to jen přeprodejce "vábnička" k T-Mobilu (velká závislost na T-Mobilu, svázanější ruce u cenotvorby, technické podpory). V podstatě se ze mě stane zákazník T-Mobilu, jen s jiným logem na SIM.
- horší tech. podpora (buď samoobsluha a když to nejde, zavolat operátorvi T-Mobilu a řešit to s ním, avšak za peníze)
- rozporuplné reakce na internet zdarma po vyčerpání FUP - někomu prý nefunguje vůbec, někomu ano, rychlost je prý nízka tak, že je nepoužitelný i na základní věci.
Opencall na měn se mi líbí:
- cena za volání v CŘ = cena volání do SR (může se hodit), navíc je levnější vůči Mobil.cz, cena SMS
- jedná se o virtuálního operátora, za kterým stojí vlastní zprostředkovatel - není tolik závislý na hlavním operátorovi (ceny, podpora)
- lepší technická podpora (zdarma)
- vlastní kamenná prodejna
- působní maličko lepším dojmem
Co mě odrazuje:
- zatím málo zakazníků (vyšší riziko neúspěchu)
- internet do mobilu buď v balíčku nebo na den
- málo referencí, krok do neznáma
Toť můj pohled, Vás bych rád poprosil o názory, zkušenosti. Víc mě láká Mobil.cz, hlavně kvůli tomu internetu. Otázkou je jak moc bude (ne)použitelných 32/16Kbit na načtení Seznamu, Mailu, ev. aktualizace počasí, navigaci? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Doporučím Mobil.cz. Internet po vyčerpání FUP funguje tak, že stačí na psanou na komunikaci přes Vib…
MaSo 18.09.2014 12:23
MaSo
máš to dobře převést, nikoho nepřevážíš... to by bylo převézt :) Tedy aspoň doufám
wX 18.09.2014 16:10
wX
Děkuji za tip. Hodně o něm přemýšlím, jen si nedokážu představit 32kbit v akci v dnešní době, co pře…
Rolo 18.09.2014 18:32
Rolo
S trochou trpělivosti jdou jednoduché stránky, maily bez příloh. Klasická navigace snad funguje offl…
Mayhem 18.09.2014 18:45
Mayhem
No, otázkou co je myšlenou trochou trpělovisti... Jinak stahovat něco nebo přehrávat videa přes to u…
Rolo 18.09.2014 19:20
Rolo
S navigací nevím. Že to chce na net asi nepochopím, takže s navigací neposloužím. Co se týká zbytku,… poslední
Mayhem 18.09.2014 22:14
Mayhem
Ok, nepřemlouvám Tě. Pokud trváš na předplacence, ne na paušálu, mohl bys věnovat trochu času mrknu…
Kancer 18.09.2014 13:32
Kancer
Mam Mobil.cz, nemenil bych, prechod se starym cislem je zdarma (to zdaleka u vsech neni v cene), nab…
RedMaX 18.09.2014 19:30
RedMaX
Ahoj, díky za informace. Přesně to jsem potřeboval - zkušenost někoho, kdo již nějakého z uvedených…
Rolo 18.09.2014 22:13
Rolo

Doporučím Mobil.cz. Internet po vyčerpání FUP funguje tak, že stačí na psanou na komunikaci přes Viber, což mi plně postačuje. Ceny za volání jsou taky v pohodě - rodičům přechod Twist -> Mobil.cz ušetřil spousty peněz (mně to je jedno, na hovory používám firemní SIM).

EDIT: nebyl dokonce ani problém převést (kua, nevím s nebo z :)) ) kredit ze SIM, když tátovi ukradli telefon na novou SIM u Mobil.cz...

Děkuji za tip. Hodně o něm přemýšlím, jen si nedokážu představit 32kbit v akci v dnešní době, co přesně to znamená. Seznam naběhne za 5s, 30s, minutu. Zdá se, že aktualizování stavu v aplikacích problém nebude, jen by mě zajímalo, jestli půjde navigace (pro občasné zpřesnění polohy), či pro načítání mailů a hlavně webové stránky (zprávy, články)...

No, otázkou co je myšlenou trochou trpělovisti... Jinak stahovat něco nebo přehrávat videa přes to určitě nehodlám, od toho je (bude) WiFi. Co se týká té navigace, tak Android i Apple se dožadují datového připojení, aby mohly načítat mapu.
Moje představa je spíš taková, že když budu třeba na chatě, na cestě nebo přijdu večer z práce a konečně si lehnu, tak se občas připojím na internet (aniž bych musel pouštět PC, modem a čekat) a třeba si projdu maily (hlavně text), prečtu nějaké zprávy, pročtu nějaké testy/recenze, co je nové ve světě PC/HW. A to je asi tak vše, co s tím zamýšlím. Pokud tohle i těch 32kbit zvládne, pak to bude fajn. Hraní her, Youtube, či jiná videa nebo nějaké stahování nechám někam, kde je WiFi.

S navigací nevím. Že to chce na net asi nepochopím, takže s navigací neposloužím. Co se týká zbytku, oba příspěvky jsem napsal z mobilu. Prostě je (řádově jednotky) nutno občas pár vteřin počkat... Když jsem večer lenivý zapínat pc, čtu zprávy, maily atd. Z mobilu (WiFi nemám) . Je to většinou dostačující...

Mam Mobil.cz, nemenil bych, prechod se starym cislem je zdarma (to zdaleka u vsech neni v cene), nabijim jednou za pul roku za 200,-, coz je pro me idealni. Nacitani A-GPS naprosto v pohode i na pomalem internetu po mesici od nabiti, nacteni meteoradaru okamzite, nacteni predpovedi pocasi okamzite, emaily naprosto v pohode, ale bez nejakych silenych PDF priloh, ty nestahuju. Nacteni webu chvili trva, ale je to jakztakz pouzitelne, nicmene nejaka videa pres net, aktualizace aplikaci apod. samozrejme zapomen.

Na webove samoobsluze se daji nastavit vsechny zakladni veci, takze pokud se nebude jednat o nejaky extrem, ukradena SIM apod. tak volat operatorovi nepotrebujes.

Ahoj, díky za informace. Přesně to jsem potřeboval - zkušenost někoho, kdo již nějakého z uvedených operátorů používá a ideálně pak, jak funguje ten internet u Mobil.cz po vyčerpání FUP. Zdá se, že to ujde. Vzhledem k tomu, co si asi tak představuji, by to mělo být dostačující. Zřejmě tedy Mobil.cz asi vyhrál. Díky.
P.S. S tou technickou podporou, když si uvědomím, kdy naposled jsem operátorovi volal, tak by to mělo být v pohodě. Ale jistoat je jistota, že je kdyžtak na koho se obrátit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru