Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Razer Kraken Pro bzučení

Už je to pár týdnů, co jsem si koupil sluchátka od Razeru Kraken Pro. Koupil jsem si je hlavně kvůli hrám a v prvních hrách ve kterých jsem je zkusil, fungovaly perfektně, ale když jsem zkusil novější tituly či lehce náročnější hry (WoW, D3, HS, Shadow of Mordor, Skyrim...) tak se i s vypnutym zvukem ozýval velice rušivý bzučivý zvuk. Ptal jsem se hodně lidí a ptal jsem se i tady, většina se shodla že si mám pořídit novou zvukovou kartu, tak jsem si koupil novou, která zase na doporučení většiny lidí, měla problém odstranit. Dnes jsem zvukovku umístil v PC, nainstaloval k ní ovladače, ale problém se vyskytuje pořád, jen frekvence bzučení je jiná. Ve hrách se bzučení mění na základě FPS podle všeho, ať už při hýbání kamerou nebo když vypnu/zapnu Vsync. Slabé bzučení, které je ale hodně přehlédnutelné, až jsem si říkal, jestli se mi jen nezdá, je slyšet i při běžné práci na PC, nejčastější když kurzor najede na nějaký odkaz/video na yt a podobně.
karta: http://www.alza.cz/creative-sound-blaster-audigy-f x-d502714.htm
Sluchátka: http://www.alza.cz/razer-kraken-pro-green-d375294. htm
PC: http://www.czc.cz/hal3000-alien-7518-i5-3450-8gb-1 tb-ati-7770-dvd-w7hp/121312/produkt

Doufám že po těch týdnech dostanu nějakou správnou odpověď, vyzkoušel jsem už hodně, ale vždy bez uspechu a jak se zdá, tak jsem za to ještě vyhodil zbytečně peníze za zvukovku, který mi vůbec s problémem nepomohla.

Předmět Autor Datum
Ještě jsem zapoměl dodat: Nikdy předtim se mi tohle s žádnýma jinýma sluchátkama nestalo, za tu dobu…
Algoragos 07.10.2014 20:07
Algoragos
No já bych nejprve ty naslochadla zkusil na jiném PC třeba u kámoše a bylo by jasno zda ty krámy rek…
M-Pol 07.10.2014 20:29
M-Pol
Není ale divný, že by dvoje nový sluchátka měla uplně stejný problém? Každopádně jsem je zkoušel i j…
Algoragos 07.10.2014 20:35
Algoragos
Zdroj mas jaky? Skusal si iny? (na test, z ineho PC) Mozes tam mat nejake rusenie na kejse, aj ked t…
MM.. 07.10.2014 20:58
MM..
Mám tu poblíž anténu TP-Linku kterym chytám wifinu, zkusim bez ní, ale pochybuju. Ty sluchátka dávám…
Algoragos 07.10.2014 21:17
Algoragos
A strkas ich teda do tej novej zvukovky, ne do tej povodnej, dufam :) Skus vsetko co som pisal, ze b…
MM.. 07.10.2014 21:23
MM..
Jasně že je strkám do té zvukovky x) Prakticky jsem všechno už zkusil, aj ještě než jsem měl novou z…
Algoragos 07.10.2014 21:33
Algoragos
Ani uplný odstranění te wifi antény nijak nepomohlo, a nemyslim si že by to byl připad kdy by to ruš…
Algoragos 07.10.2014 21:29
Algoragos
Ja som nikde nepisal ze to bzuci od vetraku. nebzuci. Bzucat to moze od DC menicov grafiky (silne el…
MM.. 07.10.2014 21:41
MM..
Len tak preistotu - zastrcil si ich do jacku az nadoraz? Nevadi ti tam nejak kejs, alebo co, ze to n…
MM.. 07.10.2014 21:02
MM..
Kolik dotazů kvůli tomu ještě založíš? http://pc.poradna.net/q/view/1303846-bzuceni-s-nov ym-kraken-…
Prasak 08.10.2014 09:06
Prasak
podle toho, kdy se mi dostane nějaké použitelné odpovědi, proč? :)
Algoragos 08.10.2014 13:33
Algoragos
Tenhle byl poslední.
karel 08.10.2014 13:35
karel
z tehle ip mozna, nehlede na to, ze tenhle post byl aktualizovaný poslední
Algoragos 08.10.2014 14:03
Algoragos

Ještě jsem zapoměl dodat: Nikdy předtim se mi tohle s žádnýma jinýma sluchátkama nestalo, za tu dobu co PC mám jsem vyzkoušel zhruba 4-5, většinou horší kvalita z Tesca, ale také jsem měl na pár měsíců http://www.alza.cz/logitech-g930-wireless-gaming-h eadset-d430373.htm?kampan=adw1_dsa-alza&gclid=CLq2 pIOQm8ECFZTLtAodanEAIg který fungovaly taky bez problému, až na to, že se uvolnil mini usb port a ztratil konktakt, takže už nešly nabíjet, takže jsem je vrátil a znovu zo s nima radši nezkoušel. Co se ale stalo nedávno, když jsem si kupoval nějaký levný sluchátka za pár stovek jako náhradu, zatímco si vyřeším problém s Krakenama, a to že ty levný laciný sluchátka měli stejný problém, také slabé bzučení, ještě slabší. Ale co jsem zkoušel ještě starý, u kterých mi funguje třeba jen jedno ucho, nebo repráky, či sluchátka od přátel, tak všechny fungujou bez problému, stejně jako všechny co jsem měl před Kraken Pro. Ale právě kvůli těm laciným sluchátkám, které mají stejný problém jako ty Krakeny, se teď bojim kupovat další sluchátka za X tisíc, jen abych zjistil, že mi budou třeba taky bzučet.

Není ale divný, že by dvoje nový sluchátka měla uplně stejný problém? Každopádně jsem je zkoušel i jinde, nebyly to sice nějaký namakaný mašiny, ale fungovaly na nich normálně. Pokud tady nikoho nic nenapadne, tak prostě budu muset tyhle vrátit a doufat, že další co si koupim nebudou mít tenhle problém.

Zdroj mas jaky? Skusal si iny? (na test, z ineho PC) Mozes tam mat nejake rusenie na kejse, aj ked toto by mali mat soundblastery odrusene vsetko.

Mas k PC pripojene nejake veci ktore maju nejaku antenu? Odpoj z PC take veci ci sa nieco zmeni.

Tie sluchatka teda strkas teraz kam, do tej novej zvukovky do zeleneho jacku? Tie sluchatka nie su nejak vodivo spojene s nicim inym?

Sluchatka samotne nemozu bzucat ani nie su na vine, ak su to sluchatka s konektorom jack 3,5mm (su?) a ak nemaju vlastne napajanie (ziadne baterky ani elektriku ani nic).

Mám tu poblíž anténu TP-Linku kterym chytám wifinu, zkusim bez ní, ale pochybuju. Ty sluchátka dávám dozadu do zelené jacku, s ničim jiným spojené nejsou a je to jack 3.5 mm, řekl bych že to v těch odkazech je. U zvukovky jsem si dal zalezet aby tam seděla jak přibitá a jack je pořádně doraženej. Vlastní napajení ty sluchátka také nemají.

A strkas ich teda do tej novej zvukovky, ne do tej povodnej, dufam :) Skus vsetko co som pisal, ze bzuci soundblaster som este nepocul (sam mam lacny soundblaster do PCI, prave preto, mal som to aj na hifi, ticho jak hrob). Maju odstup signal sum 106 dB snad vsetky, podaktore kedysi mali este viac. Mas tam niekde nejaky problem. Alebo su tie sluchatka tak citlive, ze uz pri 10% hlasitosti vo Win ti rozbiju usi? Jak su hlasite?

Jasně že je strkám do té zvukovky x) Prakticky jsem všechno už zkusil, aj ještě než jsem měl novou zvukovku, tak i potom. Bzučí to i se všim staženým dolů v mixeru. A sluchátka jsou trochu citlivější, 10% je trochu hlasitější, 50-100% je můžu prakticky používat jako repráky, normalně to mám tak do těch 8% (aspon tech par hodin co jsem je pouzival, popripade testoval jestli už se problém nevyresil)

Ani uplný odstranění te wifi antény nijak nepomohlo, a nemyslim si že by to byl připad kdy by to rušila wifi anténa, protoze by se pak ta frekvence toho bzuceni nemenila s tim kam se divam ve hře/FPS, alespon podle infa co jsem si našel. Pro tu zvukovku tam (aspon pokud jsem koukal dobře) jiný slot nebyl), takže je jedno jestli to ted je pod grafárnou nebo ne, zvlášť když stejný bzučení bylo i na té integrované zvukovce, navíc pokud by to ovlivnoval větrák GPU, tak by se to bzučení měnilo na zakladě toho co hraju a postupně by se zvyšovalo, alespon zezacatku (např. U Skyrimu se mi grafárna ani nezapotí, zatimco v Shadow of Mordor si trochu zatopí po pár minutách, ale frekvence bzučení je pořád stejná). Možná by vám pomohlo kdybych dodal, že bzučení je u každé hry trochu jiné, ale nemyslim si že by jste z toho něco vydedukovali.

Ja som nikde nepisal ze to bzuci od vetraku. nebzuci. Bzucat to moze od DC menicov grafiky (silne el.mag.pole), ak je to moc blizko nej.

Ta doska ma len jeden pcie x1 slot t.j. je to dost nahovno ze to nemozes dat dalej.

Ked to bzuci aj ked nic nerobis, tak odpajaj vsetko z PC t.j. monitory, TV, mysi, klavesnice, apod (kludne za jazdy) az kym ti neostane len hole PC a sluchatka v nom a nic viac. Stale to bzuci stejne?
Router uplne vypni nech nic nevysiela. Preistotu.

Ked nic nepomaha budes muset zacat skusat iny zdroj na test, alebo aj skusit to v inej miestnosti (ina 230V zastrcka), a hlavne je aj zaujimave ze jak su tie sluchatka citlive, ak su moc nahlas uz napr. pri 10% hlasitosti vo Win, tak su moc citlive a budes pocut aj minimalne rusive signaly velmi nahlas (potom by to chcelo utlmit si to odporovym delicom apod alebo nejakym regulatorom hlasitosti pre sluchatka na 3,5mm jack kabliku apod). napriek tomu som to este nezazil ze by bzucal soundblaster, takze by som najprv hladal problem inde.

Len tak preistotu - zastrcil si ich do jacku az nadoraz? Nevadi ti tam nejak kejs, alebo co, ze to nejde zasunut uplne (ze by zem nemala vobec kontakt, ale to by stejne nemalo bzucat)

A vlez do mixera toho soundbvlastera, a pozakazuj vsetky vstupy, resp skus master volume uplne na nulu, aj potom to bzuci?

P.S: ked nepomoze ani iny zdroj, tak je nejak nahovno doska (napajanie slotu je uplne nahovno).
Este skus tu zvukovku v inom slote, co najdalej od grafiky.

P.S.2. nevedies si kabel tych sluchatok tesne vedla nejakej anteny wifi routeru? Skus kabel sluchatok viest nejak inac, cez rozne miesta. Nejak sa to meni? Este by som potom skusil inu 230V zastrcku, alebo uplne iny barak (tvoje PC a tvoje sluchatka, ale niekde inde), ak si to este neskusal (mozes mat problem ten ze ak mas nejake socialisticke hlinikove PEN vedenia tak to pri zatazi na N vodici robi automaticky bordel na zemniacom koliku = u PC spojene s kejsom. Ak je to ten problem tak staci podotahovat zastrcky)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru