Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC Windows 7: režim spánku, výpadek sítě

Mám všechna PC doma jištěna úpéeskami, takže mě to až tak dalece netrápí.

U notebooku v režimu spánku prý při dosažení jakési minimální hodnoty stavu baterie Windows změní režim spánku (vše uloženo do RAM) na hibernaci (vše uloženo na HDD). Při úplném vybití baterie jsou tak veškerá data v bezpečí na disku.

Co ale v případě stolního PC?
V případě, že při režimu spánku vypadne elektřina a PC není na UPS, jsou data okamžitě v háji, ne? Může dojít i k poškození OS (protože mi to trochu "připomíná" vytržení přívodní šňůry ze zásuvky). A i uspané PC s UPS při trvalejším výpadku sítě nějakou elektřinu spotřebovává a pasivní UPS těžko donutí Windowsy k hibernaci (aktivní s PowerChute softwarem nevím, nemám to doma nikde zprovozněné).

Není tedy obecně lepší u PC (ne NB) používat trochu zdlouhavější hibernaci?

loading...
Předmět Autor Datum
To by musel být ten výpadek sítě hodně dlouhý (záleží kde bydlíš, ale delší výpadek jak 24h za posle…
Thunder 12.10.2014 11:27
Thunder
Jakých 24h? Co to plácáš za nesmysly? Klasická UPS vydrží i při nulové zátěži max. několik hodin (3k… poslední
touchwood 12.10.2014 15:26
touchwood
aj prípade pc sa dá aktivovať rovnaký režim suspend to RAM alebo suspend to disk ako u notebookov,st…
audax 12.10.2014 13:27
audax

To by musel být ten výpadek sítě hodně dlouhý (záleží kde bydlíš, ale delší výpadek jak 24h za posledních 10 let jsem u sebe nezaznamenal), aby v UPS došla baterka a přestal dodávat štávu uspaným počítačům. Spočítal bych si podle spotřeby a podle výkonu UPS jak dlouho mi počítače uživí v uspaném režimu. (některá PC hibernaci nepodporují) A pokud předpokládám delší nepoužívání PC, tak je raději normálně vypnout.

Taky mám PC v režimu spánku na UPS. Ale na noc normálně vypínám. Občas se mi stane, že si myslím, že mám PC vypnuté a vypnu UPS a přitom je PC v režimu spánku. :D Už se mi to stalo asi tak 10x (blbý lidský faktor, ten selže mnohem častěji, než technika), ale vždycky se to podařilo OS rozdýchat. BItovou kopii jsem z tohoto důvodu zatím nepužil. :)

aj prípade pc sa dá aktivovať rovnaký režim suspend to RAM alebo suspend to disk ako u notebookov,stačí si manuálne upraviť advanced settimg v úspornom režime,k tomuto účelu vytvára win na disku súbor hyberfile.sys aj v počítačoch...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...