Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co musí udělat Lama jako jsem já, když chce zkusit přejít z Woken na Linux?

A čo je to také " nevyužitý počítač" ? Je to nějaká 486, Pentium 233, Duron? má to 8, 32, nebo 512 MB RAM ? Co od toho linuxu očekáváš? Jsi schopen porozumět nápovědě v angličtině?

Na PC s alespoň 128 MB RAM si stáhni Slax http://www.slax.cz/download.php , je česky, jako live CD je dost rychlý a při dostatku paměti při copy2ram běhá jako blesk. Doporučuji pořádně pročíst oficiální stránky, najdeš tam dost praktických rad.

Na PC s alespoň 256 MB RAM doporučuji Kubuntu, které poběží jak jako live, tak instalované a má snad nejobsáhlejší české stránky, například: http://wiki.ubuntu.cz/
Pokud chceš Ubuntu s Javou, Operou, kodeky atd. jednoduše a pro lamy, tak použij Easy Ubuntu či Automatix a nebo nainstaluj upravené Ubuntu Linux mint :
http://www.linuxmint.com/about.html
Pokud chceš do distribuce a příručky investovat :
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1045
Na linuxsoftu si můžeš objednat desítky distribucí za cenu od 30 do 150 kč a to co nemají na skladě a v seznamu ti stáhnou a vypálí taky:
http://www.linuxsoft.cz/shop/?kategorie=104
http://www.linuxsoft.cz/shop/?kategorie=109

Pokud si chceš nějakou distribuci stáhnout, je podle mne ideální www.linuxtracker.org
Další alternativa je časopis Linux+ se dvěma DVD, zeptej se v trafice, v aktuálním čísle je Kubuntu 6.10 DVD a SUSE 10.2 DVD .
Zajímavě vypadá distribuce Dreamlinux: http://www.dreamlinux.com.br/english/index.html
česky je trochu popsaná tady: http://text.linuxsoft.cz/article.php?id_article=138 8

Začni nejdřív asi tady: http://proc.linux.cz/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny