Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doklad o vlastnictví plné verze Windows 8.1

Dobrý den,

prosím vás - kupuji do zálohy počítač na kterém prodejce inzeruje Windows 8.1 - a teď z něj vyšlo že se nejedná o OEM verzi, kde by byl nalepený štítek na bedně, ale že se jedná o plnou verzi, licenci z vysoké školy.

Pokud se tedy jedná jen o nějaký CD-Key a já nemám žádný doklad o vlastnictvé této kopie, tak kdyby ji prodejce - nebo i někdo jiný, pak použil i na jiném počítači, tak já nejsem schopen prokázat, že jsem vlastníkem.

Nechci koupit kradenou, nebo nelegální verzi, a potřeboval bych poradit co je dokladem u plné verze Windows 8.1. Měl jsem totiž dřív plnou verzi Windowsu 7 kde se také nelepil štítek na počítač ale byl na krabici s instalačními disky, a tak vlastniví té krabice se štítkem jsem chápal jako doklad o vlastnictví.

Jak je to u plné verze Windows 8.1 ?

Předmět Autor Datum
Pokud se nepletu a dobře si vzpomínám na podmínky Microsoft DreamSpark, tak software můžu legálně po…
Potkan007 17.10.2014 16:17
Potkan007
Ak predajca inzeruje Windows 8.1 a ty si od neho kupujes ten pocitac alebo notebook tak potom ta FAK…
human0id 17.10.2014 18:39
human0id
dokladom o oprávnenosti použitia akademických/študentských verzií dokladuješ dokladom o návšteve ško… poslední
audax 17.10.2014 18:40
audax

Pokud se nepletu a dobře si vzpomínám na podmínky Microsoft DreamSpark, tak software můžu legálně používat i po ukončení studia, ale pouze já, jinak řečeno i když systém nemá šanci cokoli poznat, jde o porušení podmínek použití, tím pádem na stejné úrovni jako stažení prolomeného systémů z internetu. Já svoje instalace z DreamSpark doložím tím, že když se přihlásím na internetu k účtu, mám systém včetně klíče k němu v objednávkách.
On za ten systém neplatil, dostal ho zadarmo.

Ak predajca inzeruje Windows 8.1 a ty si od neho kupujes ten pocitac alebo notebook tak potom ta FAKTURA co mas od toho predajcu je tvoj doklad o licencii. A mimochodom Windows 8 ani 8.1 uz nemaju nalepky s klucom ale maju len klasicku nalepku LOGA a kluc je schovany v BIOSe toho Notebooku ci pocitaca. Ak napriklad si kupis notebook a tam je uz nainstalovany Windows tak to je iba OEM licencia, cize ten kluc je iba na ten notebook ku ktoremu si ho dostal a nemozes (ani sa neda) ten isty kluc inde aktivovat.

dokladom o oprávnenosti použitia akademických/študentských verzií dokladuješ dokladom o návšteve školy a študentským kontom,ktoré slúžilo na oprávnené stiahnutie a používanie takejto licencie,takúto licenciu je možné oprávnenou osobou využívať aj po ukončení štúdia,licencia je ovšem oficiálne neprenosná na inú osobu,u normálnej full retail verzii je dokladom o oprávnenosti používania doklad o nákupe ,u OEM verzií je to COA štítok a hardware,na ktorom bola prevedená prvotná aktivácia užívatelskej kopie/licencie,u OEM verzie oficiálne platnosť licencie zaniká spolu s hardwarom,na ktorom bola prevedená prvotná aktivácia,oficiálny prenos na nový počítač je možný len v pdôvodnenom prípade a to pokial záručný/pozáručný servis oficiálne potvrdí nutnosť výmeny zákl.dosky,vtedy podla pficiálneho postupu po overení kopie servisného zásahu dohodnutým spôsobom vydá microsoft nový produktový a aktivačný kod na oficiálnu reaktiváciu OEM verzie dohodnutým spôsobom/mailom,faxom,osobnou návštevou stredisiek microsoftu v Bratislave alebo Prahe a je jedno,či to Čech spraví na Slovensku alebo Slovák v Čechách,licenčný server je stále spoločný pre obidve republiky/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru