Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upálený pin u procesoru

Zdarec, mám problém. Spustil jsem komp. Nic se nedělo, na obrazovce tma a až po chvíli jsem si všiml nepatrného mráčku nedaleko patice. Tak jsem rychle počítač vypnul a procesor vytáhnul. Záhy jsem se zděsil, protože patice upájela procesoru 2 piny. Potřeboval bych poradit, jestli si mám koupit novou základovku, nebo byl na vině procesor. Pokud za to mohla základovka, tak by mě zajímalo jestli jde piny nějak při- letovat/lepit apod. Nechci se raději o nic pokoušet, protože se bojím, že mi základovka "ukousne" další piny. Ale na druhou stranu nechci zbytečně shánět novou základovku. Tak potřebuji vědět co si budu muset sehnat. Doufám, že alespoň cpu půjde ještě zprovoznit. Až do teď bez pracovalo vše v poho. Dík za odpověď.
Petr - majitel základovky z Ferratu:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No já nevím ale nepatrného mráčku nedaleko patice bych si možná nevšiml ani když počítač mám oddeklo…
MM_tank 05.02.2007 02:11
MM_tank
Oni to nemuseli byt piny na napajanie, ak nieco rupne do skratu (z nejakeho dovodu bud prepatie na p… poslední
MM.. 05.02.2007 14:21
MM..

No já nevím ale nepatrného mráčku nedaleko patice bych si možná nevšiml ani když počítač mám oddeklovaný na stole ä poprvé zapínám. Proceosor má řádově stovky pinů na napájení tak si nedokážu představit že by odletěli dva nebo jak by se to mohlo stát. Moc tomu celému nevěřím8-)

Oni to nemuseli byt piny na napajanie, ak nieco rupne do skratu (z nejakeho dovodu bud prepatie na pinoch vada dosky - v CPU su ochranne diody na vstupoch oproti napajaniu, alebo rupol CPU) tak moze tiect celkom pekny prud na tych pinoch ktore sa odpalili...
Alebo ze by to odcvakla patica? To si neviem predstavit. Este je mozne ze expert co to tam zakladal tie piny ohol a ulomili sa, apod. Alebo sa jedna o piny v rohu ktore tam nikdy ani neboli :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru