Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Koupit XP home nebo Vista Home?

Ahoj, povedlo se mi presvedcit kamarada, aby si misto drahe graficke karty radsi koupil legalni OS (ted ma upirateny XP pro). Protoze je to "hracicka" a dvakrat do mesice si pujci nejaky HW a zkousi ho u sebe (od CPU pres GPU az po zdroj::)), asi nema smysl uvazovat o OEM, ale o krabicove verzi.
Mam mu neco pry doporucit. Aktualne ma Sempron64 2800+, 1GB RAM, integrovanou grafiku GeForce 6100 (ale chce koupit lepsi do PCIe, bavi ho 3D hry). Doma ma jediny PC, obcas k nemu prijde kamos s notebookem a pari po siti hry. Remote desktop a jine features, ktere "povysuji" XP pro nad XP home, nevyuziva vubec. Stejne tak nevyuziva "XP look" a spokoji se s "Windows classic". Jinak PC vyuziva na domaci klasiku - hry, filmy, MP3, Internet, vypalovani, stahovani, ICQ...

Linux se ucit nechce.

Otazka tedy zni: koupit "provereny a ozaplatovany" system XP home, nebo "novy a bezpecnejsi nez kdykoliv predtim" system Vista? Dolu do anketky jsem si dovolil dat tri zvazovane alternativy vcetne cen vc. DPH v Alzasoftu za krabicove CZ verze.

Diky za vase nazory; kdyz do diskuze zduvodnite svou volbu, budu rad. Ja osobne bych volil Vista Home Basic.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nebudeš ty nějaký prodejce sw/hw? Pak bych ale kamaráda nijak neuvrtával, něco se mu vys... a ty bud…
Dale Cooper 04.02.2007 22:15
Dale Cooper
Jinak řečeno se nelze zavděčit...:-) poslední
Dale Cooper 05.02.2007 16:16
Dale Cooper

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru