Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr notebooku

Nejsem nějaký moc odborník, ale taky teď vybírám ntb. Jsem dost nerozhodný typ, a ten IdeaPad se mi fakt zalíbil, vlastně jsem ho objevil díky tobě. Podle mě je ten rozdíl v grafikách nepatrný, minimální (notebookcheck.com, i když u té AMD zatím chybí přesné údaje) Ten názor většiny lidí je možná dán tím, že u dražších herních notebooků (nad 20 000) převažují NVIDIE. Jenomže s těmi to má stejně společnou jen to značku, takže nemá smysl se tím zabývat.

Bral bych to tak, že nové hry nerozjedeš na nějaké solidní detaily - vysoké, ultra, ani na jednom, že bys do toho prostě musel investovat víc, kolem 20 000 třeba. Pokud do toho chceš investovat nějakých 13, lépe 14 tisíc (verze s 8 GB RAM), tak to vždycky bude o kompromisech. Navíc to Lenovo má Full HD displej (asi úplně nevyužiješ v nějakých nových hrách, ale třeba na filmy a práci se bude rozhodně hodit). Pro srovnání, třeba tenhle stroj stojí 16 000 http://www.czc.cz/hp-pavilion-15-p005nc-stribrna/1 55851/produkt a není v ničem lepší, naopak.

Bral bych to Lenovo (ale s 8 GB ram :-)). No a pokud jde o prestiž značek, Lenovo vs Asus, je to sice trochu nesmysl řešit, ale stejně :-)

Navíc, u toho Lenova se mi líbí, že jak procesor (který je velmi výkonný), tak grafika jsou od jednoho výrobce. Přijde mi to v této třídě takové vyváženější, než tam marketingově nacpat NVIDII.

Zcela vážně. Ten NTB od Asusu bude mít nálepky Intel I5 a NVIDIA, což navenek vypadá dobře (marketingový tahák), ale když si ty parametry porovnáš na cpubenchmark.com (procesor) a notebookcheck.com (Grafika), tak zjištíš, že v souhrnu je na tom to Lenovo ještě lépe. Navíc má plnohodnotné rozlišení displeje. Já bych řekl, že není moc co řešit. To Lenovo je prostě lepší. Ale pochopitelně, že na plnohodnotné hraní nějakých nových bomb ti nebude stačit ani jeden z nich.

Ale jsou to jen takové moje úvahy. Jen můj názor. Spíš laický, podle toho, jak to cítím já, a proč si možná ten Idea Pad koupím.

Pokud jde o ty RAMky, vem to tak, že 8 GB je standard, a pokud bys těch 6 chtěl doplňovat, tak bys stejně musel vyhodit tu 2ku a dát tam místo toho 4ku, která by tě vyšla na nějakých 1500. Tak tu tisícovku navíc zvaž.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny