Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava Externiho zdroje

Dobrý den,
Stala se mi nemilá věc, do externí baterie mi natekla voda, zjistil sem to až za pár hodin, něco v ní nejspíš vyhořelo (smrdí), ale baterie funguje, zapnu jí a rozsvítí se, ale když zapojím třeba mobil a zapnu baterii tak se sice zapne ale do půl minuty se vypne. Nevíte jestli to vůbec půjde opravit? Baterie je značky Powerseed kap. 13000 mAh.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Pokud ti do baterie natekla voda, neriskoval bych jakékoliv zacházení s tím, zvlášť když si to zjist…
georgecj 04.11.2014 10:50
georgecj
Vysušil sem jí (asi 2 dny), nabil sem jí (v pohodě), zapojil do mobilu a fugovala,nabíjela, ale cca…
Jakub Dvořák 04.11.2014 11:23
Jakub Dvořák
A ve vodě byla možná tak hodinu,hodinu a půl (vylila se mi v batohu voda)
Jakub Dvořák 04.11.2014 11:24
Jakub Dvořák
... odnes to do nějakého servisu a oni ti řeknou, jestli se dá ještě nějakým způsobem opravit... Ta…
MachR55 04.11.2014 11:36
MachR55
Baterie je předpokládám LiOn a tedy obsahuje elektroniku - balancer a případně i měnič napětí, který… poslední
czcharlie 04.11.2014 11:37
czcharlie

Pokud ti do baterie natekla voda, neriskoval bych jakékoliv zacházení s tím, zvlášť když si to zjistil až následně nějaký čas na to. Baterie ti může zoxidovat a zníčí ti i ostatní věci, které k tomu používáš. (lépe řečeno baterie je v p****i). Raději bych neriskoval jakékoliv zničení ostatních věcí a raději bych si koupil novou ;) nebo to odnes do nějakého servisu a oni ti řeknou, jestli se dá ještě nějakým způsobem opravit. Nevím odsud jak na tom ta baterie je špatně :)

Baterie je předpokládám LiOn a tedy obsahuje elektroniku - balancer a případně i měnič napětí, který řídí nabíjení a vybíjení jednotlivých článků a výstupní napětí. A jak už to bývá, tato elektronika nejspíš v mokru vzala za své. Pochybuji, že by se někdo takovými opravami zabýval, co je ale hlavní - poškozené LiOn baterie jsou nebezpečné, mohou se vznítit a případně i nebezpečně explodovat. Chápu, že to je nepříjemné, ale takovou baterii bych se zdráhal používat. Mám se docela rád.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru