Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 4GB RAM + Flash disk na swapování dat

Dobrý den,
hned v úvodu se omlouvám, jestli je termín swapování použitý špatně.Jde mi o to, že mám "pouze" 4GB RAM paměti a dnes jsem se dozvěděl, že při této kapacitě se často načítají data na HDD.A když jsem se na tom zamyslel, tak mi došlo, že můj HDD "chroustá" prakticky furt. Proto bych se chtěl zeptat, jestli má nějaký smysl koupit flashku (nějakou rychlejší samozřejmě) a zapojit jí v systému Windows jako swapovací úložiště. Jde mi o to, jestli se to reálně projeví na plynulosti/rychlosti systému a uleví to HDD. Jde mi hlavně o to, že momentálně nemám finanční prostředky na další 4GB RAM a koukal jsem, že flashdisk USB3 se dá koupit pouze za pár stovek a + ho pořád mohu používat jako flahdisk.

A ještě taková podotázka:
Doporučili by jste mi našetřit na oněch dalších 4GB ram? Projeví se to výrazně oproti stávající hodnotě?

Děkuji..

Předmět Autor Datum
I nejrychlejší flashka bude pořád 100x pomalejší než RAM.
Wikan 04.11.2014 23:11
Wikan
Jaký máš OS nepíšeš, co všechno je spuštěné taky ne, který program to dělá neuvádíš… Třeba stačí nas…
karel 04.11.2014 23:11
karel
že HDD "chroustá" prakticky furt není pravdepodobne problém malé velikosti RAM, je to pouze odporná…
Joseph 04.11.2014 23:13
Joseph
Pri 4GB môžeš vypnúť, RAM stačí, ale: Stránkovací swap, resp. pagefile.sys, si pre istotu ponechaj…
nuda 04.11.2014 23:37
nuda
volba flashdisku ako ram(cache boost nemá pri 4GB pamäti žiaden význam,táto funkcie má význm pri pam… poslední
audax 05.11.2014 00:20
audax

Pri 4GB môžeš vypnúť, RAM stačí, ale:

Stránkovací swap, resp. pagefile.sys, si pre istotu ponechaj vždy v koreni hdd. Jediné východisko, zmenši jeho veľkosť na minimum (cca 500MB)

Windows s predmetným makrovírusom v pozadí počíta, vždy s ním disponuje. (mám dojem, že aj niektorí výrobcovia tretích strán Acrobat a spol.)

volba flashdisku ako ram(cache boost nemá pri 4GB pamäti žiaden význam,táto funkcie má význm pri pamäti 2GB a menej,kde sa veškeré zbytočné zaťaženie cache prenesie na flash disk a sytémová pamäť zostáva volná pre poteby užívatelskej pamäte a systému,v 32-bitovom systéme a 4GB RAM takéto rozloženie záťaže cache stráca absolutne význa,aplikácie sa musia zmestiť do max 2GB a systém do zbytku,čo obvykle plne dostačuje a tvorenie ďalšej prídavnej cache nemá žiaden vplyv na zrýchlenie a u 64-bit systémov sa pamäť nevyhradzuje permanentne vôbec,len dynamicky v momente,keď je skutočne treba a nejaká flashka je vtedy v podstate ignorovaná úplne,aj keď sa tam nejaké miesto vyhradí,ale keďže v tomto prostredí sa permanentne vyhradená pamäť pre aplikácie nepoužíva,je to tam len na okrasu....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru