Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pc se nerozjede a sviti cervene CPU LED

Zdravim, vcera jsem si sestavil sestavu AMD Vishera FX 8350, MSI Radeon R9 280 Gaming 3G, deska Asus M5A99X EVO R2.0 (tu hlavne kvuli procesoru) RAM Kingston DDR3 8 Giga 1333, zdroj Seasonic 500W (ten je teda starej asi 2 roky). Pc mi nastartuje, vetracky jedou, chlazeni na procesoru taky, ale tim to hasne... Grafika nic a JE zapojena pres PCIE 2.0 16x a sviti cervene CPU LED, tak by me zajimalo, co s tim... Zkousel jsem puvodni grafiku a ta jela aspon natolik, ze vubec ozila. Kdyz de o desku, postupoval jsem presne podle manualu a daval jsem si sakra zalezet i s varovanima, a co jsem vycetl na diskuzich primo na czc.cz, melo mi udajne jet vse spis bez problemu, jen uprimne nejsem zrovna technik, ale ani uplnej zelenac, tak proste nevim... Napada me, ze by to mohl bejt primo procesor, pac se nedopatrenim ohlo par pinu, coz jsem rovnal spendlikem jak kreten, by to zapadlo, kam melo, jen to asi nepomohlo... Prosim a rady, jak postupovat dal

Předmět Autor Datum
Možná příčina - 1. ohnuté piny jsou svinstvo = znovu zkontrolovat 2. kontrola verze BIOSu = stránky…
M-Pol 06.11.2014 05:45
M-Pol
- Kdyz na to príjde, muze jít o spatnē zamáčklou RAM, nebo "Grafickou kartu" opravdu dobre ji domáčk…
CoCoChanel 06.11.2014 08:20
CoCoChanel
Diky za rychlou reakci, tohle vsecko jsem zkousel, pac jsem vazne jel podle detailniho manualu k des… poslední
Philos90 06.11.2014 10:58
Philos90

Možná příčina -
1. ohnuté piny jsou svinstvo = znovu zkontrolovat
2. kontrola verze BIOSu = stránky výrobce desky/podpora CPU
3. mizerná montáž desky = zkrat desky v krabici/distanční sloupky , ne/zapojení přídavného napájení CPU, GPU
4.vada g.karty = zkusit v jiném stroji

- Kdyz na to príjde, muze jít o spatnē zamáčklou RAM, nebo "Grafickou kartu" opravdu dobre ji domáčkni.
- Asus typu M jestli svítí červenē jestē pred startem okruhu, tak jde z 80% o chybu alimentace základní desky, kde jsi spatnē nebo vubec nezapojit CPU napájení (zrovna se muzes podívat jestli más zapojené CPUfan)

Diky za rychlou reakci, tohle vsecko jsem zkousel, pac jsem vazne jel podle detailniho manualu k desce, kde bylo vsecko popsany jak, proc a kam a na co si dat majzla... Takze asi ta montaz desky, vada grafiky (co je taky uplne nova, a to jsem ji i menil za jinou, coz predtim byla MSI R9 270X gaming), procesor nebo mozna vsecko? Dobre ja... Tak nejlepsi reseni bude servis, co?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru