Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výber notebooku alebo pc/cena okolo 500€/využitie aj na náročné hry

Dobrý večer

Potreboval by som nejaký nový pc/notebook no neviem si vybrať. Počul som ze z zahraničia sa da kúpiť výkonný notebook aj za polovičnú cenu no nemám skúsenosti s nakupovaním z ebay, amazon atď viete mi poradiť či odtiaľ kupovať?

Využíval by som ho najmä na hry a internet. Chcem aby potiahol aj náročné hry ako battlefield a podobné fps športové automobilové hry. Moj aktuálny pc nepotiahne nič :-)

Viem že je potrebné mat aspoň 4gb ram a vraj tie intel core i3 a vyššie su dobré no inak sa moc nevyznám. Takže na aké parametre mam pozerať?

Nikdy som NB nemal a neviem ci je to na hry to pravé, nieje PC lepšia voľba?

Taktiež som uvažoval nad kúpou nejakej tej konzoly(xbox 360). Ak by som mal konzolu na hry a nejaky ten lacnejší notebook za 250€ na internet. Vošiel by som sa nejako do 600€. No kto ma niečo také doma tak čo je lepšie hry na hernú konzolu alebo počítačové hry, sice môže ísť o tú istú hru ale aka je hratelnost je na konzole?

Předmět Autor Datum
Když jsi dosud notebook na hry neměl, tak s tím nezačínej. Za tu cenu si tady můžeš vybrat něco slab…
karel 06.11.2014 19:59
karel
Samozřejmě že na hry je lepší klasický stolní PC, můžeš upgradovat komponenty, má mnohem vyšší výkon…
Usermator 06.11.2014 20:08
Usermator
No takže konzolu som vylúčil. A tie parametre na ktoré mam pozerať? Za tých okolo 500€ ake komponent…
Ktm 06.11.2014 21:24
Ktm
cena okolo 500€/využitie aj na náročné hry Bohužiaľ máte smolu.
Joxy 06.11.2014 21:25
Joxy
No tak sa budem musieť uskromnit, a taky lacnejší notebook okolo 250€ ake hry by mi narom išli? Moj… poslední
Ktm 07.11.2014 16:15
Ktm

Samozřejmě že na hry je lepší klasický stolní PC, můžeš upgradovat komponenty, má mnohem vyšší výkon při třetinové ceně a lepší chlazení, tudíž déle vydrží... Konzoli bych si nekupoval, konzole jsou zhouba pokroku a podporovat je není dobře, je to vše jen pro pohodlnost hráčů... Za 600€, tedy asi necelých 17 000 Kč koupíš takovou průměrnou herní mašinu, avšak jen za předpokladu, že máš monitor a ideálně i Operační systém... Zahrál by sis na tom nedávno vyšlé hry na high a budoucí hry odhadem tak na medium, pravděpodobně ale ne ve FullHD... Pokud se ale nechceš o nic starat a být pohodlný hráč, jako každý druhý nevzdělaný fotbalista, kup si PS4 za cca 10 000 Kč a za těch 7 nějaký obyčejný notebook... Počítej ale, že pokud si koupíš konzoli, budeš připlácet za každou hru tak v průměru 500 Kč a jestli si velký pařměn, za nějakých těch pár AAA titulů to provětrá peněženku...

No tak sa budem musieť uskromnit, a taky lacnejší notebook okolo 250€ ake hry by mi narom išli? Moj pc kedysi potiahol hry ako nfs:carbon, fifa 08,css a to mi aj celkom stačilo a grafika tých hier bola celkom fajn. Ak si vezmem nejaký za tych 250€ bude to aspon postačovať na rýchlu prácu na internete a nejake priemerne hry?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru