Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno SSD disk na bootovanie OS

Dáváte si s kamarádama ve škole závody, nebo co?

SSD mají běžně rychlosti od 100MB/s po 600MB/s.

To v praxi znamená, že rozdíly budou sakra velké i mezi různými SSD. A to neřešíme ještě spoustu dalších věcí, které rychlost startu zásadně ovlivňují - operační systém, zbytek sestavy, nainstalované programy...

Jinak obecně start systému nejvíc brzdí programy spouštěné při startu. Pokud se Ti to zapíná víc jak minutu, pouští se Ti tam nejspíš nějaké Office, Skypy, Steamy a podobné programy, u kterých tvůj správce počítače nějak "pozapomněl" při zapínání počítače vypnout. Platí taky, že čím víc antivirů a podobných zbytečných programů se zapíná při startu, tím je start systému pomalejší.

A 32GB je málo. Na opravdu osekaný systém to stačí, ale nic jiného tam už opravdu nedáš. Řekl bych, že si tím moc nepomůžeš, protože sice se možná bude rychleji načítat Windows, ale pokud si tam dáš zase programy, které se pouští při startu, pomůžeš si minimálně, protože se stejně budou muset načítat z magnetického disku, který bude pomalý.

Pokud má SSD reálně něco zrychlit, viděl bych to alespoň na 120GB. Nezapomeň taky na to, že by určitá část SSD disku (10-20%?) měla pro správnou funkci zůstat trvale volná. Z toho 32GB máš najednou 25GB, což na další vydaný Windows klidně stačit nemusí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny