Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook cca 20000, výkresy a požadavek na kvalitu

Dobrý den, vybírám notebook do 20000Kč, na Cad, Inventor, a další kreslící 3D programy. Jsem student, proto nebudurýsovat raketu s milionem součástek, ale i tak vyžaduji od notebooku co nejvyší rychlost a kvalitu v poměru s cenou.

Vybírám mezi notebooky dell, ale na řadu lattitude a precision nemůžu ani pomyslet s dvacítkou v kapse, pak mi nevadí Lenovo a Asus považuju za celkem dobrý.

Co říkáte na tenhle notebook? http://www.alza.cz/asus-x751lk-t4008h-d2218124.htm #foto

nebo my zkuste prosím navrhnout nějakou jinou alternativu dle mých požadavků.

PS: notebook bude ležet většinou jen doma, počítam přenos max jednou za týden

Děkuji Pepa

Předmět Autor Datum
kreslící 3D programy Slusne fungujici notebook za tu cenu na zminenou praci opravdu ne, jedine desk…
RedMaX 09.11.2014 14:49
RedMaX
Já doufám, že s mojí šetrností mi vydrží co nejdéle. Hodlám dokoupit chladící podložku a výkresy neb…
Pepik25 09.11.2014 20:00
Pepik25
Pred nakupem chladici podlozky si uvedom, ze o chlazeni opravdu nejde, nema to jak chladit komponent…
RedMaX 09.11.2014 20:09
RedMaX
Chladící podložka trochu pomůže, z mojí zkušenosti sníží teplotu GPU o cca 5-7 °C (procesor jsem nem…
Vondrs 09.11.2014 20:12
Vondrs
Tak u me (taky podlozka s vetrakem) to bylo min, 3-5 stupnu, teda zanedbatelne. poslední
RedMaX 09.11.2014 20:19
RedMaX

kreslící 3D programy

Slusne fungujici notebook za tu cenu na zminenou praci opravdu ne, jedine desktop. Ale pokud si chces koupit zasadne notebook a neco si v nem nejak "kutit", tak jsi spatne nevybral. Zkontroluj si kompatibilitu svych programu s Windows 8.1.

Já doufám, že s mojí šetrností mi vydrží co nejdéle. Hodlám dokoupit chladící podložku a výkresy nebudou taky nějak složité :-) Jde spíše o součástky v Autocadu o 10 výkresech, ale postupně se bude tento počet asi zvyšovat. Víc jak 100 asi ne. A v inventoru tak třeba převodovku 3stupnovou se vším všudy. Snad mě Asus nezklame, nemám s ním zkušenosti.

Pred nakupem chladici podlozky si uvedom, ze o chlazeni opravdu nejde, nema to jak chladit komponenty pres plastovy obal notebooku. Je to hlavne podlozka a "chladi" to predevsim, kdyz to pouzivas i s podlozkou na kline nebo v posteli, protoze pri pouziti bez podlozky notebooku casto ucpes otvory pro chlazeni, zatimco s podlozkou se to nestane. Ale ja mam taky levnou chladici podlozku k notebooku pouzivanem normalne na stole, protoze je to pro me ergonomictejsi (notebook je mirne nahnuty).

Chladící podložka trochu pomůže, z mojí zkušenosti sníží teplotu GPU o cca 5-7 °C (procesor jsem neměřil). Chladí to tím, že jak notebook zespodu nasává vzduch, tak díky chladící podložce nasává mírně ochlazený vzduch (samozřejmě to platí jen pokud máš podložku s větráky) :).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru