Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cestovní GSM modem

Zdravím,

blíží se Vánoce, tak jsem si chtěl říct šéfovi o něco k ježíšku. Ale potřeboval bych tip. Potřeboval bych modem k počítači na mobílní sítě. Mám na něj následující požadavky:
Schopnost všech datových technologií dneška, tedy od GPRS po LTE (vyjma CMDA).
Připojení k počítačí - interní ExpressCard 34, USB nebo WiFi.
Při interní montáži možnost externí antény (ostatní se dá optimálně umístit i bez vnější antény).
Časté skenování sítí, nesnáším situaci, kdy projíždím vlakem území, o kterém vím, že pokrývá 3G, ale přesto jedu tvrdošíjně na EDGE a ani reset modemu to nijak nezmení k lepšímu.
Vůbec mě nezajámá spotřeba energie

Znáte nebo používáte nějaké takové zařízení?

Díky
JR

Předmět Autor Datum
momentálne skoro jediné reálne zohnatelné zariadenie bez nutnosti ho kupovať s viazanou službou od o…
audax 11.11.2014 18:21
audax
Ty jo, na prvni strance googlu neni zadny cesky odkaz :-) ale narazil jsem na tohle http://consumer…
JR_Ewing 11.11.2014 19:57
JR_Ewing
to isté sa predáva v každom apple shope ako MiFi Station,jediná nevýhoda tohto prenosného zariadenia…
audax 12.11.2014 01:05
audax
Se značkou Huawei problém nemám. Spolupracujeme s nimi v enterprise segmentu (pole, servery, switche…
JR_Ewing 12.11.2014 07:04
JR_Ewing
ono je to v podstate ako s mobilom,keď sa vybije batéria,tak aj mobil je K.O.,kým sa nenabije na urč… poslední
audax 12.11.2014 07:33
audax

to isté sa predáva v každom apple shope ako MiFi Station,jediná nevýhoda tohto prenosného zariadenia je nabíjatelná batéria,ktorá funguje bez nabitia len cca 2 hodiny,potom sa zariadenie vypne a nabíja,počas nabíjania nieje možné ho používať ...len poznámka novatel wireless california a huawei velmi úzko spolupracujú a jeden od druhého berú OEM výrobky a predávajú pod svojou obchodnou značkou,usb/mini pcie zariadenia vyrába novatel v usa a Mifi vyrába huawei v číne a novatel ich predáva pod označením Mifi alebo Ovation Globetrotter,novatel/huawei kúpiš aj v českých apple shopoch alebo lepšie zásobených pc obchodoch pod niektorým z týchto označení Huawei /Novatel wireless/Mifi/Ovation,software a ovládače pre win/mac os sú v internej pamäti,Mifi má vlastný operačný systém Mifi OS,aktualizácie nájdeš na stránke Novatel wireless,interná aplikácia mobilink vie to,čo potrebuješ-hladať dostupné siete,prepínať manuálne gsm/3G/4G,ovláda interné GPS,odosielať/prijímať sms/mail,ovládače simulujú aj klasický káblový modem s ipv4/ipv6 pripojením v prípade potreby nejakej enterprise ipsec a mifi je v podstate plnohodnotný wireless 3G/4G mikro router...poznámka pre tých,čo budú rýpať do toho že huawei,huawei prešiel všetkými previerkami NSA a podobnými inštitúciami a je certifikovaným parnerom pre u.s. firmy,a spolu s britskými janus,nemeckým fritz,fínskym telewell vyrábajú v podstate spoločne rôzne telekomunikačné zariadenia na platforme qualcomm....

Se značkou Huawei problém nemám. Spolupracujeme s nimi v enterprise segmentu (pole, servery, switche). Ostatně, tak 90% BTS mobilních operátorů je značky Huawei, ale co oko nevidí, srdce nebolí :-D. To, že to nefunguje při nabíjení, to je zajímavá informace. Zkusím najít dokumentaci.

ono je to v podstate ako s mobilom,keď sa vybije batéria,tak aj mobil je K.O.,kým sa nenabije na určitú prevádzkovú hranicu,tak s ním vela toho nespravíš,tie usb verzie klasických modemov si berú šťavu s usb portu,toto z internej vymenitelnej baterky,tam je to malé obmedzenie

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru