Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolko potrebujem pevnych ip adries?

Caute, ked ma router co podporuje aj wifi aj ethernet a za nim chcem vyuzivat pocitace ako pripojene s kablom, tak aj notebooky len s wifi, tak mi staci jedna pevna ip adresa od ISP?, podla mna ano, ked si to vysvetlim tak, ze od ISP vlastne pichnem len linku do routeru, tak ju pripajam na jedno rozhranie a az za routerom sa to rozvetvi na ethernet a wifi, uvazujem spravne? Momentalne mam dynamicky pridelovanu ipcku a este sa chcem opytat, ked mi ISP prideli staticku, tak sa to automaticky na tom routeri zmeni, ci ho mam restartnut?, ci staci vytiahnut z neho telef. kabel?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
K druhé otázce: dynamická adresa neznamená to, že se musí měnit každou minutu, hodinu, nebo den. Pok…
nononot 08.02.2007 09:07
nononot
hej to mi je jasne, ze sa nemusi menit, len ja som v priebehu par dni zaznamenal uz tretiu roznu ip…
Palo 08.02.2007 09:22
Palo
Vždyť to je jasně napsané- ty máš na routeru nastavené, aby získal adresu od poskytovatele a tak rou… poslední
nononot 08.02.2007 10:39
nononot

K druhé otázce: dynamická adresa neznamená to, že se musí měnit každou minutu, hodinu, nebo den. Pokud se dynamickz přidělovaná adresa nemění delší dobu, tak je do jisté míry vlastně statická a router se s tím, že se nemění nijak netrápí :-).

Vždyť to je jasně napsané- ty máš na routeru nastavené, aby získal adresu od poskytovatele a tak router vezme to, co ISP pošle. Ať se bude adresa měnit a nebo ne, router se bude řídit tím, co nastaví ISP.
Podle mne máš dvě možnosti :
a) necháš na routru, aby získal IP adresu automaticky ( od ISP)
b) přepneš na routeru na statickou adresu, kterou ti ISP přidělí
jestli se o tom, jaká je ta statická adresa dozvíš dopisem, mailem, telefonem, nebo to bude ta, která se od určitého data zobrazuje v nastavení routeru nevím. Tvůj ISP má určitě své stránky a telefon a mail, tak bych začal s pátráním po informacích u něj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru