Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s výdrží SGS4 při svícení obrazovky

Zdravím,
mám dotaz na majitele Samsungu Galaxy S4. Můj telefon je 19 měsíců starý, před asi čtvrt rokem jsem vyměnil akumulátor, protože nic nevydržel. Došlo ke zlepšení. Aktuální stav beru dlouhodobě jako normální, ale zjišťuju, že je v porovnání s konkurencí nenormální.
Telefon je chvíli po obnově továrního nastavení. Ze žroutů mám trvale zapnutý bluetooth kvůli SmartWatch 2, wifi a data operátora. Když nechám zhasnutou obrazovku a ani se ho nedotknu, vydrží telefon dva, možná tři dny. To beru jako normální. Problém ale nastává po rozsvícení obrazovky. Už jenom svícení na nejnižší jas na domovské obrazovce vybije baterku spolehlivě do 3 hodin, když telefon používám, je mrtvý za 2:30, procenta přímo mizí před očima. Hry jsem přestal hrát, kamarád chtěl jednu zkusit, za 8 minut hraní klesla baterie o 15%.
Nevzpomínám si, jaká byla výdrž třeba před rokem, ale kamarád má LG G2, vydrží mu proti mně několikanásobně víc, teď mám nově Op3n Dott Phone - 4,5" v kombinaci s 1700mAh akumulátorem a s vyšším jasem, než Samsung, má po hodině a půl svícení 75%, tak si říkám, že je asi někde problém.
Jak jsou na tom vaše S4?

Předmět Autor Datum
bluetooth wifi data možná to dělá nějaká aplikace (můžeš mít hodně aplikací jedna je špatně napsaná…
tajný 12.11.2014 19:49
tajný
Moc se mi nechce instalovat další balast, už takhle toho mám v telefonu dost a i kdyby pomohl, tak n…
Potkan007 12.11.2014 20:28
Potkan007
tak asi znova baterka
tonda12 12.11.2014 20:48
tonda12
To by ale musela být špatná už od začátku, já tenhle stav toleroval jenom kvůli tomu, že jsem neměl…
Potkan007 12.11.2014 20:59
Potkan007
Kdyz zhasnes obrazovku tak se ale telefon prepne do usporneho modu, takze on neni rozdil jen v zapnu… poslední
RedMaX 12.11.2014 21:19
RedMaX

Moc se mi nechce instalovat další balast, už takhle toho mám v telefonu dost a i kdyby pomohl, tak neřeší problém, jenom odstraňuje následky.
Osobně si myslím, že nepomůže, tady jde čistě o rozdíl svítí vs. nesvítí obrazovka. Ukončím co jde a rozdíl je stále stejný.
Podle spotřeby mám žrouty následovně: Screen, Android System, Android OS, com.android.systemui, Messenger. Až u poslední zmíněné začíná, co jsem si spustil já, ale to už jsem na úrovni 5 % a níž.
edit: Vliv aplikace jsem vyloučil resetem. Problém byl před ním i po něm.

To by ale musela být špatná už od začátku, já tenhle stav toleroval jenom kvůli tomu, že jsem neměl odpovídající telefon k porovnání výdrže.
Zkusím si ji od někoho nejdřív půjčit, přece jen kdybych se telefonu zbavoval za pár korun, tak nepůjdu ještě vesele koupit novou baterku.

Kdyz zhasnes obrazovku tak se ale telefon prepne do usporneho modu, takze on neni rozdil jen v zapnute/vypnute obrazovce, nicmene, aby se ti to vybilo do trech hodin, to jako ne. Obnova tovarniho nastaveni provedena, takze reklamace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru