Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fujitsu Siemens Amilo Si2636 BSOD

Hezký večer,
kamarádka mě požádala, jestli bych se podíval na její 5 let starý notebook od Fujitsu Siemes, hardware je mi neznámý, podle internetu mohu hádat Core 2 Duo, Intel GMA X3100, má v něm 2 GB RAM, 160GB disk a Windows Vista HP 32bit. Ze dne na den při startu systému vyhodil modrou smrt a už se do něj nedostala. Objeví se logo výrobce, proběhne POST, začne se načítat systém a během několika vteřin se notebook restartuje s modrou smrtí. Po restartu zkusila vybrat opravu systému a nastal stejný problém, opět modrá smrt. Když mi ho přinesla, zkusil jsem rychle nabootovat do nouzového režimu a opět to samé. Říkal jsem si, že asi zazálohuju data a udělám reinstall. První se povedlo, druhé už bohužel ne.
Recovery oddíl disku to nemá, DVD dávno někam založila, našel jsem si tedy na internetu identickou verzi systému s vidinou, že ji aktivuju klíčem k notebooku. Jenže to byl velký omyl. Notebook z neznámých důvodů v BIOSu vidí DVD mechaniku, ale nedokáže z ní bootovat. Vytvořil jsem bootovací flash disk s Vistou, notebook se tvářil, že je vše v pořádku a po čtvrt minutě úplně stejná smrt. Tu přikládám v příloze. Zkusil jsem dva různé obrazy a u obou na chlup stejná smrt. Chtěl jsem zkusit aktualizovat BIOS, ale nemám šanci - z USB mě aktualizovat nenechá a z CD nebootuje.
Sama plánovala během půl roku koupit něco modernějšího, ale ráda by s ním těch 6 měsíců ještě přežila, což asi nehrozí. Nějaké nápady, co s tím? Fotka BSOD je v příloze, předem díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny