Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SonyVaio nefunguje grafika pod W8.1

Dobrý den-prosím o pomoc-ntb SonyVaio Typ CPU-Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T9300, 2500 MHz (12.5 x 200)
Název základní desky Sony VGN-AR71S
Grafický adaptér Standardn grafick adaptr s rozlienm VGA (14 MB)
3D-akcelerátor nVIDIA GeForce 8600M GT
takže po nainstalování W8.1 kdy vše bylo v pořádku systém najle se zdálo být vše OK-bohužel však se nám nerozjela GK!!Ovladač nelze ani spustit-win ho nevidí-i když ho v AIDA detekuje-bohužel již nevíme co nainstalovat za ovladač(je možný něco k intelu/desce??)aby to spustilo GK jak vidíte jako 3d mi ukazuje Nvidii ale adaptér jen ten standard!!
velice děkuji za pomoc-radu-pokud by byla potřeba napíšu více o HW(přešlo se z 32Visty-ne upgrade ale reinstal-takže je možné něco v biosu??)

Předmět Autor Datum
Podle vseho (web vyrobce) neni notebook kompatibilni s Windows 8, ani se s nim neprodaval, takze vra…
RedMaX 16.11.2014 11:02
RedMaX
tazatel mi poslal upresneni dotazu jako soukromou zpravu, prehazuji do poradny: Ahoj-rozumím-problé…
RedMaX 16.11.2014 11:46
RedMaX
Takže bohužel nejde-prostě nebylo možné to rozjet-pod 8.1 celý NTB běžel svižně(i pod 7)ale bohužel… poslední
Kvarter 17.11.2014 11:23
Kvarter

tazatel mi poslal upresneni dotazu jako soukromou zpravu, prehazuji do poradny:

Ahoj-rozumím-problém že má origo 8.1 koupený ale což to dá je na druhej pc-jenže původně měl visty a ty nechce už:-)zkoušíme tam 7 :-)ale bohužel právě ani ty mu to nedají!!a to je divný-máme i SP1-jen je zkoušíme-popřípadě by je tam koupil jenže musíme to rozjet!!nejde mu prostě ta GK-je to divný..toto píšu sem a pokud odpovíš budu rád.děkuji

Radeji pokracuj ve foru v puvodnim dotazu, treba se najde nekdo, kdo se s podobnym problemem setkal taky.

Nicmene obecne postup, nainstalovat Windows 7, hned po te nainstalovat chipset driver pro Windows 7 stazeny z webu vyrobce notebooku urceny primo pro tvuj notebook. Restartovat, nainstalovat ostatni ovladace vcetne ovladace grafiky opet z webu vyrobce notebooku urcene primo pro tvuj notebook.

Musi to bezet, pokud ne, tak vratit zpatky Vistu a zkusit tam. Taky to muze byt nahoda, GeForce 8600M GT dost umiraly, NVidia tuhle GK pro notebooky moc nezvladla.

Takže bohužel nejde-prostě nebylo možné to rozjet-pod 8.1 celý NTB běžel svižně(i pod 7)ale bohužel GK se nerozjela!!Ono totiž není lehké zjistit který driver by to "povolil",Pokud by někdo měl nápad či se mu to stalo také-a něco pomohlo byl bych vděčný!!(ps pro vistu žádný chipset se nemusel dávat a gk jede).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru