Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokažená mechanika?

Zdravím. Sužuje mě naprosto otravný a frustrující problém. Má mechanika HL-DT-ST BDDVDRW CA21N (předtím téměř nepoužívaná, takže opotřebení je vyloučeno) nehodlá čist nebo detekovat určitá DVD, která téměř nejsou poškozena atd. Na druhém notebooku jdou problémová DVD přečíst bez problému. Zkoušel jsem mechaniku čistit, použil jsem i příkazový řádek a dokonce i FixIt od Microsoftu. Nic nepomohlo. Je podle vás dobré zkusit mechaniku takzvaně přeinstalovat přes správce zařízení? Neznáte ještě nějaké možné řešení kromě koupi nové mechaniky? Ještě poslední otázka: (ano, nejsem v této oblasti zkušený) Má nějaký vliv verze ovladačů diskových jednotek? ( Jejich verze je z roku 2006) Mockrát děkuju za rady a odpovědi.

Předmět Autor Datum
Nema vyznam nic instalovat, je to fyzikalne vadne (laser) alebo nekompatibilne (DVD+R vs DVD-R)
MM.. 19.11.2014 15:33
MM..
Nejsem si jistý. To DVD předtím zcela normálně fungovalo a nejsem idiot, abych zničil DVD v obalu. K…
Sarky Sark 19.11.2014 15:38
Sarky Sark
Ktore DVD fungovalo kde? Existuje DVD+R a DVD-R a nie vsetky stare mechaniky vedia citat obe. Ak to…
MM.. 19.11.2014 16:50
MM..
To bude. Myslím, že jediné řešení je tedy koupit novou. Můžete to označit za vyřešené. poslední
Sarky Sark 19.11.2014 16:54
Sarky Sark
optické mechaniky likviduje prach, je absolutne jedno jak často byla užívaná, významné pro životnosť…
Joseph 19.11.2014 15:55
Joseph
Děkuju. Neříkám, že mechanika nefunguje, ale že mám problém s NĚKTERÝMI Dvdéčky. Souhlasím s vámi, p…
Sarky Sark 19.11.2014 16:20
Sarky Sark
Mechaniky na ntb takto odchází naprosto běžně, nejdřív přestanou číst některá DVD, pak už čtou jen C…
SammySamuel 19.11.2014 16:29
SammySamuel
Někdy bylo možné mechaniku opravit jen doladěním ostření, jsou tam dva trimry.
SammySamuel 19.11.2014 16:33
SammySamuel
záleží aj od operačného systému,pokial to máš pod wxp home,treba upgradovať udf driver na verziu 2.5…
audax 19.11.2014 16:06
audax

optické mechaniky likviduje prach, je absolutne jedno jak často byla užívaná, významné pro životnosť mechaniky v notebooku, je velikost podtlaku v notebooku a utesnení mechaniky pro zamezení proudení vzduchu pres mechaniku, množství a charakter prachových častíc v prostredí.

Nejde o prach na čočce, ten lze setrít jednoduše, jde o prach co se dostane do vnitra miniaturniho optického systému co je pod čočkou, je tam malinké polopropustné zrcadlo a nelze se k nemu nijak dostat, prach se tam ale dostane. Jak se na zrcátko usadí částice prachu rozostrují laserový paprsek a elektronika následne nedokáže správne zaostrit do vrstvy kde jsou zapsané data

rada je jediná, pokud mechaniku skutečne potrebuješ, kup novou, jiné rešení neexistuje

.... :puff:

Děkuju. Neříkám, že mechanika nefunguje, ale že mám problém s NĚKTERÝMI Dvdéčky. Souhlasím s vámi, protože mám tři psy a ten notebook byl v místnosti, kde přes noc spí, takže když se ta mechanika nepoužívala ( navíc se k ní ani nemůžu dostat, protože je pevně v notebooku a DVD se tam vkládají úzkou štěrbinou), tak se prach dostal všude. To mohlo mít dopad na životnost a kvalitu mechaniky. Navíc pak jsem po dlouhé době něco málo hrál nonstop, takže se tam ten prach připekl. Myslím, že s tímto problémem už nic nenaděláme.

Mechaniky na ntb takto odchází naprosto běžně, nejdřív přestanou číst některá DVD, pak už čtou jen CD a potom už třeba vůbec nefungují. Dříve jsem na to měl speciální kapalinu, kterou jsem čistil čočku + prostor pod čočkou, kapalina se aplikovala a pak se musela vyfoukat injekční stříkačkou. Dneska to řeším tak, že vyměním mechaniku a nebo ji nepoužívám.

záleží aj od operačného systému,pokial to máš pod wxp home,treba upgradovať udf driver na verziu 2.5,u ostatných verziách wxp inštalovať imapi 2.0 update,pokial je to OEM verzia pre HP/Asus/Toshiba,upgraduj posledný firmware zo stránok dodavatela hardwaru...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru