Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dell E7440 - připojení k internetu není k dispozici (win7 x64)

Zdar. Potýkám se s problémem u několika notebooků DELL E7440. V trayi hlásí připojení k internetu není k dispozici. Na internet se dá normálně připojit. Diagnostika hlásí, že jsou problémy s připojením k některým webům (není uvedené ke kterým). Zkoušel jsem aktualizovat ovládač síťovky (i218-LM) jak z Intelu, tak i z Dellích stránek, nic nepomohlo. Kvůli tomu nám nechodí některé cloudové věci. Co s tím, nemá někdo zkušenost?

Předmět Autor Datum
pouzivate nejaky proxy? Ak ano kontroloval si ze je to nastavene spravne? Ak ne tak tiez. ipconfig…
MM.. 21.11.2014 17:29
MM..
Proxy nepoužíváme. Nastavená nikde není. IPv6 používají sedmičky v základu. Starší notebooky se sedm… poslední
mia 22.11.2014 17:15
mia

pouzivate nejaky proxy? Ak ano kontroloval si ze je to nastavene spravne? Ak ne tak tiez.

ipconfig -all si pozret, DNS aj vsetko.

Nepouzivaju tie "vadne" PC nahodou IPv6 a ostatne IPv4?

Problem na 99% enni v sietovke ale v tom co tam je poinstalovane a nastavene apod. Antiviry nejake? Vsetky vy som vysekal prec apod.

Proxy nepoužíváme. Nastavená nikde není. IPv6 používají sedmičky v základu. Starší notebooky se sedmičkama (např. E5530) to nedělají. Instalace je standardní od Dellu, antivir obyčejný AVG, ale dělá to od začátku i když tam AVG ještě nebylo. IP konfiguraci přiděluje DHCP server (nic není nastaveno napevno), WLAN je vypnutá.

Prostě přivezu nový notes, vybalím z krabice, zapojím na adaptér a síťový kabel, zapnu. Proběhne prvotní nastavení sedmiček (jméno uživatele, jméno stroje, blablabla, restart...) a po restartu je v tray ikona sítě se žlutým trojúhelníčkem - připojení k internetu není k dispozici. Pustím IE (nic jinýho tam není), vlezu na Google - funguje. Vlezu na Seznam - funguje. Vlezu na Poradnu - funguje. Kamkoliv vlezu - funguje. Evidentně internet chodí. Otevřu Centrum síťových připojení a mapa sítě je Počítač --- Síť -x- Internet.

Problém je v tom, že jeden z našich obchodních ředitelů používá mrkvosoftí OneNote pro sdílení věcí s obchodníkama a v tomhle stavu ty OneNote nechodí. Nekomentuju proč používá takovou sračku. Ale na vizuálně funkčním připojení to chodí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru