Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samsung scx-3200

Tiskárna Samsung SCX-3200 po naběhnutí rozsvítí Status červeně. Po nainstalování Smart panelu hlásí "Životnost toneru skončila". Je jasné, že se musí vyměnit toner, ale nevidím důvod proč.(vytištěno od koupi cca max.200 listů). Tiskárna při tisku vytiskla 1 stránku a skončila. Po rozebrání kazety toneru jsem zjistil, že uvnitř je destička s int.obvodem s jedním SMD čipem,(který není uvnitř nijak propojen a vně má čtyři plošky na elektroniku tiskárny.
Dotaz: Ví někdo, na jakém principu se vyhodnocují chyby?.
Jak třeba pozná, že málo toneru?
Dík.

Předmět Autor Datum
"odrbávaní" tiskáren ohledem tonerú je základem existence pro firmy a osoby majíci príjem z prodeje…
Joseph 23.11.2014 13:00
Joseph
Množství toneru se v dnešních tiskárnách stanovuje výpočtem. Prostě vytiskneš stranu a na základě vy…
JoPe 23.11.2014 13:20
JoPe
Konečně rozumná odpověď. Samozřejmě vím o prodeji s minimalním množsvím toneru nebo inkoustu a pod.…
foton 23.11.2014 13:50
foton
Ti nerozumím,jako HW "odborník" napíšeš takovou kokotinu - nový toner je příliš drahý .... i podprům…
kozakl 23.11.2014 16:07
kozakl
To není kokotina. Jestli jsi si všimnul, tak jsem chtěl poradit po technické stránce a ne kokotinu j…
foton 24.11.2014 15:51
foton
Servis ti čip nevyměmí. Není to v jejich zájmu. Ale na eBay si jich můžeš nakoupit kolik chceš" http…
JoPe 23.11.2014 18:22
JoPe
Díky, už to sleduji. Byl jsem dnes v servisu u nás v Ostravě a tam mi mechanik sdělil to co jsi psal… poslední
foton 24.11.2014 16:00
foton
Výrobci dají do prvně prodané tiskárny tzv.startovací náplň toneru, ato k vůli nižší prodejní ceně.
kozakl 23.11.2014 13:22
kozakl

"odrbávaní" tiskáren ohledem tonerú je základem existence pro firmy a osoby majíci príjem z prodeje "repasovaných" tonerú, čínané ve velkém prodávají chipy

YouTube je reklamních videí techto šedých existencí plné

Vše je prosté, chceš levnou tiskárnu ? V porádku, zaplatíš nákupem spotrebního materiálu. Jak jinak by se mohli prodávat tiskárny za pár drobných, za dumpingové ceny.

.... :puff:

Množství toneru se v dnešních tiskárnách stanovuje výpočtem. Prostě vytiskneš stranu a na základě vypočtené spotřeby toneru pro tuto konkrétní stranu se z čipu v toneru odečte příslušné množství toneru. V okamžiku, kdy odpočet dojde do nuly se tiskárna zablokuje i když by tam třeba ještě byl toner na několik desítek stran. U SAMSUNGů jsem viděl i stav, že první toner byl bez čipu spotřeba se počítala v paměti tiskárny) a až nově koupený toner měl čip. Tam šlo zřejmě o to, že i přes ty startovací malé tonery by se vyplatilo koupit místo náhradních tonerů druhou tiskárnu a postupně je v ní spotřebovat, což tímto způsobem není možné (já jsem to konkrétně ta udělal u jedné barevné laserovky EPSON, kde když se to spočítalo, tak cena tiskárny se startovacími tonery na 2000A4 byla o 500,-Kč nižší než třetina ceny sady nových tonerů na 5000A4color/8000A4black).

Konečně rozumná odpověď. Samozřejmě vím o prodeji s minimalním množsvím toneru nebo inkoustu a pod. kvuli cenám. HW se zabývám už léta a tiskáren jsm měl v parádě už minimalně 10ks různých značek, nikdy ovšem 2x stejnou a s tímhle problémem. V kazetě je toner, sám jsem je doplňoval, pak to půl roku tisklo a šlus. Nevěděl jsem nic o tom vyhodnocování statusu. Takže v servisech jsou schopni po doplnění tuto destičku s čipem asi vyměnit. Zajímalo by mně, jestli to třebas nějak softwarově nenulujou. Třebas to půjde nějak ošdit. Zkusím se přes týden zeptat v servisu. Nový toner je příliš drahý na pár listů za měsíc. To je ale daň za levnou tiskárnu.

To není kokotina. Jestli jsi si všimnul, tak jsem chtěl poradit po technické stránce a ne kokotinu jak mi tu píšeš. Kdyby jsi pořádně četl, tak jsem psal, že po koupi této tiskárny se vytisklo hrozně málo a došel toner. Ten jsem doplnil a tisklo se dál, cca 100 stránek, (a to ještě přidávám), a nastala popsná chyba. Dobře mi odpověděl zde JoPe a dnes jsem si to ověřil v servisu. Jestliže mi kamarád donese tiskárnu s výše popsaným problémem a poprosí ať se podívám co tomu je, aby do toho nemusel vrazit 1400 Kč za nový toner, který by mu sice vydržel léta, jak píšeš, ale každý na to nemá, aby do každého problému hned dával více peněz. Navíc, když mu ta náplň kterou jsem mu doplnil vydrží při jeho frekvenci tisku léta. Nevím kolik jsi měl laserovek v parádě, ale startovací náplň toneru, v žádné co mi prošla rukama, neměla tak málo natištěných stran jako tato. Mám ještě jeden problém, ale spíše softwarový, takže jak jej umístím, tak se k němu můžeš odborně vyjádřit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru