Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tablet? Klávesnice? Mikdo USB ? Poradí někdo?

Ahoj, již delší dobu přemýšlím o koupi tabletu, ale moc tomu nerozumím. Přiznám se, že tablet jsem nikdy nepoužíval a neměl v ruce a proto pár věcem nerozumím. Možná to bude znít divně, ale z mého okolí ho také nikdo nemá :D

Co se týká parametrů a výkonu tak tam si poradím a vyberu, ale nevím si rady:

1) Klávesnice, myš? k tabletu si chci pořídit minimálně klávesnici. Pokud by šla i myš tak možná i tu. Hodně cestuji a když dělám tůry pěšky (cyklo, vlak..) tak brát můj velký ntb nechci. Je to zbytečnost a ani bych to nepobral s ostatníma věcma. Přesto na cestách potřebuji být na netu a občas musím psát delší emaily a proto chci klávesnici.

Jen nevím zda každý tablet toto umožňuje, zda na každý tablet klávesnice jde připojit. Nebo jsou určité typy kde to nejde a určité typy kde to jde? Podle čeho mám tablet vybírat aby tam ta klávesnice šla? Pokud například koupím tablet ACER, musím vybírat klávesnici také Acer? Nebo jakoukoliv ?

2) Mikro USB. Dělám geocaching, mám navigaci Garmin, která má kabel s koncovkou na normální (velké) USB. Mohu moji navigaci připojit k tabletu a přenášet z internetu soubory (kešky) do mé navigace? Jelikož USB jsou rozdílný tak budu muset koupit nějakou redukci na kabel aby šel zapojit do mikro USB tabletu? Nebo koupit nový kabel, který bude mít koncovku již na mikro USB? Nebo ten kabel většinou bývá součástí tabletu ? - na napájení + by šel využít na přenos dat do mé navigace Garmin ?

A půjde to vůbec?

Tablet bych rád koupil kolem 3000kč. Nechci do něho moc investovat. Tablet mám jen na internet (3G + WIFI), rád bych i GPS, pár dalších jednoduchých aplikací. Občas si pustím i film (kvalitu neřeším), hry hrát nechci. Volat a sms také ne, fotit téže ne - na to mám zrcadlovku.

Pokud by měl někdo čas a chuť a odpověděl mne na mé 2otázky tak budu moc rád.

Děkuji

Karlos

Předmět Autor Datum
O minonotebooku či ultrabooku jsme také přemýšlel. Na tu moji práci by to bylo asi lepší... ale zase… poslední
Karlo85 30.11.2014 20:51
Karlo85

O minonotebooku či ultrabooku jsme také přemýšlel. Na tu moji práci by to bylo asi lepší... ale zase to jsou zařízení cenově někde jinde a tolik peněz investovat nechci. Proto raději bych bral ten tablet.

Uvedl jsem, že bych psal delší emaily a proto bych rád k tabletu klávesnici. Delší emaily psát furt nebudu. Jen prostě občas... nebo i na tu komunikaci na fb apod by klávesnice byla lepší.

Tak proto jsem si zvolil tablet + klávesnici.

Kdyby někdo poradil na mé 2 otázky tak budu moc vděčný. Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru