Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s Windows(smaze se) a opetovnym nahranim

Zdravim,

Moje babcka ma notebook emachines e642 a podivuhodne ji zlobi. Prvne za mnou prisla ze ji nenajizdi system. Pred najezdem do windows vyskoci ze nejaky soubor windows logon chybi. OK. Mam doma nekolik instalacek windows a linux. Originalnich i "nalezenych". At dam do notebooku jakoukoli verzi a chci provest opravu ci instalaci skonci to tak ze nabootuju medium a dostanu se na vyber jazyka dam ok najede obrazovka kde je na vyber budto nainstalovat nbeo opravot PC. At dam cokoli potom se kousne, toci se kolecko a muzu cekat do nevidim (spousteni instalacniho media). Ta sama media jsem zkousel na druhem PC a nabehnou hned a v poradku. Chci se zeptat zda nevite v cem by mohl byt problem a jak to opravit? Diky

PS: Jo a co se tyce toho linuxu ten sem nabootoval najel do slozky windows na disku a v slozkach system a system32 nic neni (budto si to nak widnows chrani at to nevidim a nebo sou fakt vybilene(treba virem , ona si rada preposila prapodivuhodne emaily)).

Předmět Autor Datum
tučňák by měl vidět obsah bez ohledu na přístupová práva. - starý disk můžeš vytáhnout, přidat do s…
lední brtník 03.12.2014 10:26
lední brtník
diky za odpoved, mam takofou ficuru na pripojeni disku prez usb , takze vyndam disk stahnu naka ta d…
adosq 03.12.2014 10:36
adosq
tak vyndal sem ten HDD (WD scorpio blue 320GB) a otestoval v tom hdd tune a mnoho vadnych sektoru, v… poslední
adosq 03.12.2014 15:56
adosq
Je na ňom niečo dôležité (dokumenty,foto..)? watch možno by išlo Alt+F10 pri zapnutí http://superuse…
sakraforte 03.12.2014 10:27
sakraforte
nedostanu se do systemu , jo a notebook byl prodavan bez OS
adosq 03.12.2014 10:30
adosq
Núdzový režim ? Bez ficury pripoj priamo do PC. Otestuj cez HDTune-error scan,Health ; Seatools forW…
sakraforte 03.12.2014 10:47
sakraforte
nenajede ani nouzovy rezim, chybi tam kus systemu :-/ to provereni disku provedu a napisu sem dytak…
adosq 03.12.2014 12:55
adosq

tučňák by měl vidět obsah bez ohledu na přístupová práva.

- starý disk můžeš vytáhnout, přidat do stoláku, jestli se dají zachránit nějaká cenná data. zkontroloval bych i smart stav disku, ta nečitelnost a nenainstovatelnost je podezřelá. pak ve správě disků zrušit oddíly na tom disku.
- nebo nabootovat z live systému (tučňák, ubcd, hbcd) a rovnou zrušit všechny oddíly na disku. snad mají i nějakou smart utilitu.
- nebo smazání starých oddílů udělat přímo v instalátoru w7.

diky za odpoved, mam takofou ficuru na pripojeni disku prez usb , takze vyndam disk stahnu naka ta data na jinem pc - moc toho nebude - a zrusim oddily a projedu s.m.a.r.t , pokud bude spatny disk nahodim tam jiny (myslite si ze ma do takoveho dreveneho notebooku cenu kupovat ssd? babi moc mista nezapraska(60-120GB bude stacit ) a rychlost oceni)

tak vyndal sem ten HDD (WD scorpio blue 320GB) a otestoval v tom hdd tune a mnoho vadnych sektoru, v benchmarku na read po chvili error a v heatlh zalozce ma Current pending sector (misto OK jako ostatni) WARNING. Tak jsme do notebooku hodil jiny harddisk (WD scorpio black 320GB) a uz mi najela i instalace windows a momentalne je instaluji... takze chyba byla s nejvetsi pravdepodobnosit v tom harddisku. Kazdopadne ... co myslite ma smysl dokupovat do takovehoto notebooku nejaky ssd harddisk, popripade dal by se opravit ten poskozeny disk?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru