Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem co se vlastně děje když spadne windows?

Znamena ze bola porusena ochrana pamate. Precitaj si nieco o protected mode procesora a snad pochopis. Aplikacie si nemozu robit s RAM co ich napadne, mozu pristupovat len na miesta v pamati ktore si od OS vyziadali. Ak sa snazi aplikacia zapisat/citat z ineho miesta tak ti Win vyhodi okno o ktorom pises, znamena to ze aplikacia robi chujoviny a ze ju teda OS ukoncil. Pricina moze byt chybna aplikacia, ovladace, alebo problem s HW (RAM, doska, CPU, zdroj, ...).

Vseobecne tieto hlasky Win (neplatna operacia) a BSOD su reakcia na vynimku generovanu procesorom ("vynimka" je nieco ako prerusenie ak CPU narazi na instrukciu ktoru nesmie vykonat (napr. kvoli ochranam v protected mode)).

P.S. nadavas na mrkveXP ale prave v tomto pripade (vynimocne :-)) je ta reakcia OS spravna (presne to ma OS v takom pripade robit, zostrelit taku aplikaciu a podat o tom hlasku uzivatelovi).
V pripade BSOD je na mieste nadavat na mrkve (ci uz kvoli tomu ze jadro je tak nahovnoze si nevie tieto stavy osetrit lepsie, alebo kvoli tomu ze vypise uzivatelovi bububu nezmysel o poskodeni HW. U BSOD by malo byt napisane: "sorry naprogramovali sme jadro Win nahovno, alebo mate nejaky ovladac nahovno, alebo mate HW nahovno, tak teraz musime restartovat.").

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny