Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Delphi - Pozor na vytváranie nových projektov z iných projektov

Skopíroval som si celý adresár s projektom, aby som nenarušil originál a začal som pracovať na novom projekte. Po spustení som zistil, že zmeny sa neprejavili. Mal som zmenený zdroják a program robil to, čo robil predchádzjúci projekt. Potom som zistil, že projektové súbory sa ťahali z nesprávneho adresára. Bol to adresár s pôvodným originálom. Výsledok bol taký, že hoci som editoval súbor z iného adresára o čom som nevedel, kompilovali sa mi súbory z môjho adresára, ktoré ostali nezmenené. Takže som pátral po príčine. Na svedomí to mal súbor DSK, do ktorého sa ukladá pracovná plocha projektu. Boli v ňom staré cesty, ktoré smerovali do starého projektu a niektoré cesty, ktoré smerovali už do môjho nového projektu. Pri kompilácii sa kompilovali len súbory, ktoré boli v novom adresári. Toto by sa dalo považovať aj za chybu Delphi, ale nebyť tejto chyby, ešte doteraz si nevšimnem, že modifikujem nesprávne súbory. Takže môj tip znie:

Ak vytvárate nový projekt zo starého a dáte ho do iného adresára, ponechajte si len súbory DPR a PAS. Ostatné zmažte. Súbor RES si Delphi vytvorí sám a ostatné konfiguračné súbory ako CFG a DSK treba nastaviť už ručne v menu Delphi (Project / Options). V knihách o Delphi sa síce odporúča nemazať žiadny súbor, pokiaľ nevieme na čo slúži, ale zvyčajne tými, čo potrebujeme sú väčšinou DPR a PAS.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taketo nieco sa vzdy riesi cez "Save As..." to, co si napisal, nie je chyba... a ked uz si to robil… poslední
Intex 13.02.2007 06:59
Intex

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru