Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook se samovolně vypíná

Zdravím,
prosím někoho o radu ohledně notebooku, který se sám vypíná.
Přítelkyně má notebook Fujitsu Siemens Lifebook E8110, který se sám vypíná. Ze začátku si stěžovala na nadměrné zahřívání a poté se vypnul. Od té doby se vypínal pravidelně vždy po pár sekundách, někdy nenaběhl ani do biosu. Občas se podařilo spustit Windows XP, ale ihned tam skočil BSOD "modrá smrt" a pak se opět vypnul. Zkusil jsem reinstalovat systém na novější Windows 7 a vyčistit notebook, problém bohužel stále trvá. Teď jsem ale přišel na to, že se notebook vypne jen při pohybu .. pokud leží na stole, tak vydrží zapnutý, ale jak se o něj nepatrně bouchne nebo se zvedne do vzduchu, tak opět umře. Ozve se hrkavý zvuk, jako když se ihned zastaví plotna HDD a tím to skončí. Po zapnutí se zobrazí černá obrazovka s hláškou že Windows nebyl řádně ukončen a spustí se oprava Windows, poté normálně naběhne.

Když jsem ho nesl do servisu, tak se na něj pomalu ani nepodívali a jen řekli že je mrtvá základní deska. Za opravu si řekl 2000,- s tím, že jinak už se nezapne. Vzhledem k tomu, že notebook ale po reinstallu systému normálně funguje, tak usuzuji že základní deskou to nebude. Jen se s ním bohužel nesmí hnout ...

Předem děkuji za každou odpověď.

Předmět Autor Datum
Ta deska to být může. V první řadě bych ale vyndal paměti a disk a znova je vrátil - samozřejmě note…
Kurt 08.12.2014 20:07
Kurt
No nepochopil jsem proč je na HDD zespodu nalepený kus zahradní hadice (viz. foto) a proč je to okol… poslední
CZJack 08.12.2014 20:51
CZJack
Mozes mat aj pokazeny zdroj napajania v ntb. Mal som skoro podobny problem a vyriesil som to novym z…
Romanus98 08.12.2014 20:16
Romanus98

Mozes mat aj pokazeny zdroj napajania v ntb. Mal som skoro podobny problem a vyriesil som to novym zdrojom (opravil to kamos IT-ckar) a chladiaca podlozka, nakolko sa mi prehrieval. Este je dobre si aspon 3x za mesiac cistit vetrak na ntb. Casto sa tam nahromadi vela prachu, vlasy, omrvinky... Alebo mozes mat uvolneni kontakt pri zapajacom tlacitku... Je toho moc :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru