Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobil - Android, nebo WP?

Osobně (leč se snahou o max objektivitu):

WP - odladěný, funkční, leč mírně vizuálně zvláštní systém. Většina podstatných aplikací normálně dostupná. Nokie mají standardní kvalitu, která je kus jinde než "šroubková" konkurence z číny/koreje (stačí si srovnat torxy z nokií a klasické phlipsy z č/k). Jistota určitých updatů u stávajících modelů (slibují až W10 - jsem zvědav..)

Android - velký výběr HW (to je zároveň plus i minus), u naprosté většiny ovšem bez jakýchkoli aktualizací systému. Dost proměnlivá kvalita (jak HW tak SW). U mnoha výrobců naprosto tragické obrazy systému - mrzne to, padá to, nelogické a neergonomické ovládání. Tragická správa bezpečnosti a aplikací. Masivní výběr apliakcí a jejich klonů. pomoc seženeš prakticky na jakémkoli mobilním fóru. Pro otrlé možnost flashování vlastních/cizích firmwarů a recovery managerů apod.

A konkrétně:
- pokud chceš dobré fotky, hledal bych zařízení s bleskem - za tuto cenu samozřejmě pouze diodovým. Bez blesku budeš omezen na denní, max. večerní focení.
- od Lumií bych volil až 730 (pokud bys oželel blesk, tak pak 630, nebo 520; model 530 určitě ne, je to proti 520 jednoznačný downgrade)
- u Androidu, pokud se v tom nechceš rýpat, tak ti v podstatě nezbývá než jít do Samsung/LG/Sony, případně Xiaomi nebo Alcatelu (ale to je už čína, i když celkem povedená)

Osobně bych si koupil Lumii 830 nebo Xiaomi Mi3 - obě jsou ale mimo tvůj limit.

Manželce jsem na vánoce vybral se skřípajícími zuby Samsung Galaxy Ace4 (Samce se mi nelíbí a firmu rád nemám), ale v podobné ceně se jednoduše nedá najít rozumně postavený mobil rozumně velký pro něžnější pohlaví (pádlo jako ke kajaku rozhodně ne!) a aby to zároveň nebyl čínský šunt typu Lenovo apod. bez podpory (o podpoře Samsungu si ale taky nedělám moc iluze) a zároveň uměl LTE. Bohužel chtěla Android, i když její oblíbený Wordament existuje i pro WP..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny