Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Acer Extensa 5235 problém - boot, prosím o pomoc

Dobrý den,

včera se mi na notebook Acer Extensa 5235 dostal virus, který mi po resetu pořád spouštěl jakýsi falešný antivirus, díky kterému jsem nemohl skoro nic spustit. Pomocí msconfig se mi podařilo virus deaktivovat a smazat ho ve složce, odkud se spouštěl.

Nyní se mi ale stalo, že se notebook ani nenačte. Spustí se, zobrazí se obrazovka "Acer", několikrát v levém horním rohu zabliká řádka a poté se celé PC resetuje, nedostanu se ani do nouzového režimu. Notebook jsem měl s minimálními změnami od továrního módu s Windows 7. K dispozici mám CD windows XP home.

Pokoušel jsem se už:

1) Bootovat za pomocí BartPe a .iso image Windows XP z USB. Bezúspěšně, dostanu se sice do rozhraní BartPe, ale to nezobrazuje žádné disky.

2) Náhradně bootovat za pomocí Windows XP disku. Ten se nenačetl a vyhodil chybu STOP: 0X0000007B (0xf78d2524, 0Xc0000034, 0X00000000, 0X00000000), kterou se podařilo napravit přechodem s SCSI módu do IDE módu v BIOSu. Když jsem ale nové WIN XP instaloval, došlo k chybě několika nezkopírovatelných souborů, což je popisováno třeba zde - http://forums.penny-arcade.com/discussion/20110/ca nt-install-xp-from-any-disk-to-any-disk. Vše jsem přeskočil a PC se nyní nachází v "minimálním" nastavení s Win Xp. Předchozí nastavení OS pochopitelně absentuje.

Myslím si, že by se to dalo napravit, kdybych našel nastavení MSCONFIG, které platilo pro OS Windows 7, se kterým jsem až do doby pádu systému pracoval (a kde jsem podle mého v msconfig vypnul i něco navíc, kvůli čemuž teď nejde systém vůbec načíst). Je možné se, pokud alespoň nabootuji s jinými windows (původní složka Windows7 je netknutá, XP jsem instaloval do složky jiné), se dostat do starého nastavení MSCONFIG?

Moc děkuji za pomoc!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny