Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows - Kam sa mi nainštaluje systém, ak vidím SATA disk ako D:?

Mám SATA RAID radič. Na ňom 2 disky. K tomu ešte jeden IDE disk. Po načítaní ovládača pri inštalácii Windows mi nájde ako C: IDE disk, D: a E: sú SATA disky. Keď nainštalujem Windows na disk D: a spustím Windows, budem mať Windows na disku C: a IDE bude D: alebo ozaj bude systém na D: a ak chcem nainštalovať systém na C:, tak musím vytiahnuť IDE disk? Ide o to, aby nevznikli konflikty po inštalácii (nesprávna cesta k systému ap.) a aby som mal systém na disku C: SATA.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ako pisal pytlik. Ak chces mat Win na C tak bud nastavit v BIOSe bootovanie zo SATA disku, alebo vyt…
MM.. 13.02.2007 15:15
MM..
Asi som zabudol napísal dosť dôležitú vec, že je to PCI radič, takže BIOS podporu pre SATA nemá. Ale…
msx. 13.02.2007 19:53
msx.
Tak ten radic ma potom vlastny BIOS, ale je potom vzdy v nativnom mode takze to prestavit nemozes. S… poslední
MM.. 13.02.2007 21:50
MM..

Ako pisal pytlik. Ak chces mat Win na C tak bud nastavit v BIOSe bootovanie zo SATA disku, alebo vytiahnut ten IDE disk (a po znovuzasunuti nastavit v BIOSe bootovanie zo SATA disku :-))
.. alebo SATA z native do legacy modu v BIOSe a pre IDE disk skusit ktory z konektorov je potom pocas bootu neaktivny. Detaily tohoto "postupu" uz ale zavisia od dosky a od toho naco tam mas ten IDE disk.

Tak ten radic ma potom vlastny BIOS, ale je potom vzdy v nativnom mode takze to prestavit nemozes. Skus potom zmodifikovat bootovaciu sekvenciu tak aby sa nemohlo bootovat z toho IDE, potom by nemal byt ten IDE ako C:, ale zhlavy naisto to neviem ako instalator XP priraduje pismena.
Ak to nepomoze tak disk odpoj...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru