Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční usb porty v Biosu

Dobrý den,
potřeboval bych prosím vás poradit ohledně nefungujících usb. USB porty mi jedou bez problému ale když chci přeinstalovat windows a při startu najedu do biosu tak se mi v biosu odpojí a nereaguje mi myš ani klávesnice a nemohu tudíž začít ani s přeinstalováním a pc musím restartovat pc na bedně abych se od tamtud dostal... nevíte prosím kde v pc najdu povolení těchto usb v Biosu, mylsím že v samotném biosu se dá zapnout a vypnout porty ale když už mi nejede vubec nic tak tam nemužu klikat a měnit nastavení. Mám windows 7 pokud to nějak pomůže. Děkuji všem za odpověď

Předmět Autor Datum
Vlez do pc a odpoj baterku ze základní desky. Samo, že pc musí být vyplý i z elektriky. Tím rezetuje…
jezekhifi 14.12.2014 16:02
jezekhifi
děkuji, ale nefunguje. klávesnice i myš pořád odpojeno ..
siero 14.12.2014 16:19
siero
Kedze vo Windowse normalne funguju, tak bude potrebne nastavit v biose USB keyboard a USB mouse na e…
S2 14.12.2014 16:48
S2
Ne. Na tak nízké úrovni (BIOS) musí USB HID zařízení fungovat. Legacy support a podobná zvěrstva maj…
mif 14.12.2014 16:55
mif
baterku jsem odpojil na více jak 10vteřin a po sleze zapl, najede mi to do nějakého menu kde mi klav… poslední
siero 15.12.2014 14:56
siero

Kedze vo Windowse normalne funguju, tak bude potrebne nastavit v biose USB keyboard a USB mouse na enbled, teda ak tam ta polozka vobec je, nenapisali ste totiz aky PC vlastne mate, hlavne ma zaujima ci je znackovy (HP,Lenovo, ...) alebo skladacka.

Ak Vam nepomohol Cear Cmos (vybratie okruhlej baterie CR2032 na cca 10 sekund, eventualne je na doske aj prepinac - holy 2-3 pinovy, pri ktorom je napisane CLEAR CMOS, ten sa prehodi na chvilu z nastavenia ktore tam je - napr. z 12 na 23, pripadne ak je iba dvojpinovy tak sa na chvilu prepoja tie 2 piny, napr. srobovakom) tak su dve moznosti:

- pouzit PS/2 klavesnicu - ta funguje stale (okrúhly konektor 6-pinový)
- pouzit inu USB klavesnicu - obcas sa stava, ze nie vsetky USB klavesnice mimo OS (Windows) funguju s PC, a to aj vtedy ked su v Biose povolene (napr. klavesnice od Microsoftu a Logitechu s tym nemavaju problemy)

Ne. Na tak nízké úrovni (BIOS) musí USB HID zařízení fungovat. Legacy support a podobná zvěrstva mají vliv pouze na chování se polohovadel po zavedení bootloaderu, před načtením GUI (tam se předává řízení OS). Mně to připadá, že je onen set (či co to je) nekompatibilní s deskou, potažmo BIOSem. Stává se to.

baterku jsem odpojil na více jak 10vteřin a po sleze zapl, najede mi to do nějakého menu kde mi klavesnice funguje mam na výběr asi ze 4 možností ale ani jedna mi nepomuže ale když jse dostanu do boot menu tak je zase odpojeno a nereaguje.. počítač mám skládaný. klávesnici jsem vystřídal ale i tak nepomohlo,

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru