Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr notebooku - HP vs. Dell

Dobrý večer

vím, že se tu toto téma velice často opakuje, ale i já bych vás chtěl poprosit o rady při výběru notebooku. Poměrně dlouhou dobu jsem strávil pročítáním diskuzí a recenzí, několik modelů mi už padlo do oka.Ale popořadě, co od notebooku očekávám, k čemu bude sloužit..

- běžná kancelářská práce (MS Office, Internet, vypalování, filmy;-) )
- programování
- tvorba výkresů - AutoCad, MicroStation...
- výdrž baterie - budu s ním cestovat, pracovat v autobuse, ve vlaku
- perspektiva do budoucna - noťas není zrovna nejlevnější, jsou to pro mě slušné peníze, tak aby měl slušný výkon a byl kvalitně zpracován

Po přečtení různých zdrojů jsem usoudil, že co se týče výkonu a spotřeby by měl být správnou volbou noťas s procesorem Core 2 Duo, co se týče kvality zpracování značky HP a Dell. Postačoval by mi disk 80 GB, rád bych notebook s předinstalovaným systémem, Win XP. Cenu bych rád dostal pod 25 000. Tyto požadavky splňují myslím tyto dva typy.

Hewlett-Packard nx6310 - RH334EA

Dell Inspiron 6400 - Medium

Který z těchto mi doporučujete? Je to můj první notebook, stojí velké peníze (na moje poměry), takže mě zajímají jakékoliv připomínky, detaily, zkušenosti. Nebo myslíte, že by moje požadavky splňoval i nějaký jiný typ?

Děkuji předem za rady:beer:

Předmět Autor Datum
Ani jeden. Urcite sa oplati vybrat si model s 1GB ram alebo si dokupit dalsi 512MB modul. Musis brat…
fleg 13.02.2007 22:22
fleg
Ja jsem se ted zakoukal do Dell, libi se mi Dell Inspiron 6400 - Advanced + nejake doplnky. Velkou v… poslední
Jan Fiala 13.02.2007 22:26
Jan Fiala

Ani jeden. Urcite sa oplati vybrat si model s 1GB ram alebo si dokupit dalsi 512MB modul. Musis brat do uvahy, ze grafika ti zozerie az 256MB z ramky co pri xpecku a spustenom autocade urcite pocitis. Neviem teraz spamati ci sa da velkost zdielanej pamati nastavit pri 950 v biose alebo nie.
Display urcite 15.4 ak chces kreslit.
Co sa tyka vykonu neboj sa sempronov ci celeronov aj tak asi tazko rozoznas vykonovy rozdiel.
Mal som v ruke model od Lenova, kttory vydrzal bezat pri kancelarskych veciach 3.5h. A to bolo obycajny Celeron M. Ak sa chces vsak orientovat na spotrebu siahni po starych Pentiach M alebo este lepsie Turionoch. Mne osobne sa zda (moc som netestoval bol to len pocit ze Core na tom boli so spotrebou kusok horsie. Samozrejme zalezi aj od baterie (moj celeron M sa cez 3h nedostane ani ked ako budem setrit....vacsinou ide nieco cez 2h

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru