Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem usb hub - výběr

Ahoj, chtěl bych si pořídit usb hub. Vím prd. Co jsem teď neco málo pročítal, jsou sou na usb napajené ze zdroje pc nebo s externím napajením ze zásuvky, což se hodí pro náročnější zařízení. Takže kdybych tam chtěl občas zapíchnout nějaké flashky, možná větší hw nebo méně náročné zařízení postačí mi ten bez externího napajení ne? Portů čím víc, tím líp- pc zdroj těch pár blbinek utáhne v poho snad, takže asi ten 7 portový. A viděl jsem taky možnost vypnutí portů jednotlivými tlačítky + signalizační diody. Ještě ochrana proti přepětí a zkratu? Tu by měl mít i hub bez externího napájení na ty slabší spotřebiče? Cena tak do 500kč. Vyhlídl jsem si tyto dva http://www.czc.cz/crono-usb-hub-7-portu-usb-2-0-vy pinace-cerna/162639/produkt http://www.czc.cz/premiumcord-usb-2-0-hub-7-portov y/78657/produkt co myslíte? nebo máte jiný typ

Předmět Autor Datum
pc zdroj těch pár blbinek utáhne v poho snad Tam nejde o zdroj, tam jde o to že to všechno bude vis…
antibalda 18.12.2014 19:27
antibalda
takže i když bude napájení hubu externí ze zásuvky tak by to třeba ty 2 hdd neutáhlo protože to půjd…
Mojmír 18.12.2014 19:37
Mojmír
Nene, pokud bude napájení externí přes nějaký adaptér ze sítě, tak to pojede v pohodě, protože to na…
antibalda 18.12.2014 20:05
antibalda
jak přesně se myslí tohle "Podpora zřetězení až pro 127 USB zařízení" poslední
Mojmír 18.12.2014 20:16
Mojmír

pc zdroj těch pár blbinek utáhne v poho snad

Tam nejde o zdroj, tam jde o to že to všechno bude viset na jediném USB portu v počítači a USB 2.0 má max. napájecí proud 0,5A, USB 3.0 už 1A, takže ať máte sebesilnější pc zdroj, tak vám to je k ničemu.
Pokud na tom budou viset třeba dva exteráky, tak už je problém, ale těma tlačítkama si to můžete vypnout, ale nevím no, třeba ě osobně by to strašně sralo, mačkat nějaký tlačítka a hledat port, který mám zrovna zapnout.

Nene, pokud bude napájení externí přes nějaký adaptér ze sítě, tak to pojede v pohodě, protože to napájení těch komponent bude brát ze sítě nikoliv z USB portu v počítači. Opět záleží, jak silný bude adaptér. Omezení těmi 0,5A bude pouze v případě nevyužití externího adaptéru. Já to asi špatně pochopil, pardón.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru