Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je poškodené externné HDD?

Zdravím, mám menší problém s externným HDD(konkrétne https://www.mall.sk/pevne-disky-externe/samsung-d3 -station-2-tb?v=562495 )

Požičal som ho kamarátovy, no po vrátení je počuť akokeby sa vovnútri HDD niečo pohybovalo, je počuť a citiť mechanický pohyb ktorý predtým než som ho požičal nebolo počuť nič...HDD je samozrejme vypnutý no a nieje to nejaké hlasné skor nejaký menšia voľnosť vovnútri HDD.

Je to uplne normalne a nemam sa čoho báť alebo je to problém? stál 70€ a mam tam uložene veľa vecí takže potrebujem vedieť aby som sa zbytočne neznepokojoval.

čo sa týka funkčnosti ide normalne po zapojení načital všetko je uložené kde má byť, no pri kopírovaní filmu sa zhruba v polke koirovania odpojil(systemovo) a po pár sekundách nabehol znova ale musel som kopirovať znova, ale na druhý pokus to prekopirovalo a už nevidim žiadne problemy. Súvysia tieto dve problémy nejako ?

Vopred dakujem za pomoc :-)

Předmět Autor Datum
Rozebrat a spravit. Asi se uvolníl HDD. Jinak kamaráda nakopej do zatku.
jezekhifi 22.12.2014 19:18
jezekhifi
Ta zátka je dobrá. ::)
host 22.12.2014 19:19
host
Jenom aby to nevzal doslovně a kamaráda nezazátkoval.
ms 22.12.2014 19:33
ms
externý disk je vynikajúca vec, je malý, ľahký, dá sa položiť kdekoľvek, všetko čo je malé, ľahké a…
Joseph 22.12.2014 19:33
Joseph
No jo zatracená GRAVITACE:x:
jezekhifi 22.12.2014 19:38
jezekhifi
takže normalne by nemal vo vypnutom stave vydavať akekoľvek zvuky ten externný HDD? no moc sa mi to…
matus88 22.12.2014 20:52
matus88
Pokud tam něco rachtá tak to dobré není. Tak jedině rada nahoře. Sorry zadku:-[ poslední
jezekhifi 22.12.2014 20:54
jezekhifi

externý disk je vynikajúca vec, je malý, ľahký, dá sa položiť kdekoľvek,

všetko čo je malé, ľahké a leží niekde položené, napríklad na stole ak do toho niekto strčí, sa začne pohybovať niekam, ak sa to pohybom dostane za okraj stola, spadne, personál reštaurácii a hotelov to pozná, tam sú tými predmetmi poháre a taniermi, že ich hostia rozbijú s tým sa počíta automaticky, je to základná vlastnosť všetkých malých, prenosných veci,

ak ide o veci nie celkom lacné, výrazne drahšie ako poháre alebo taniere, je z toho potom obrovský obchod pre výrobcov, napríklad pre výrobcov mobilov a prenosných pevných diskov, výrobca vyrába a vyrába a užívateľom tie veci stále padajú a padajú

.... :puff:

takže normalne by nemal vo vypnutom stave vydavať akekoľvek zvuky ten externný HDD? no moc sa mi to rozoberať nechce nakoľko to nieje take jednoduché.

Je pravda že taká mala,lahka vec ktorá sa prenaša často padá na zem(gravitacia) no v mojom prípade ani nie važim si to a ked som zato 70€ tak si davam pozor :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru