Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem wifi 20MHz může způsobit zrychlení?

Bohužel mi u jednoho notebooku jde velmi bídně wifi, když se vzdálím (do 3 metrů je vše OK, 15MB/s), tak to je samý výpadek, rychlost max 5 kBps. Když jsem v nastavení zvolil šířku kanálu na 2.4GHz z Auto (využívalo to 40MHz), na 20MHz, tak se právě rychlost celkem rapidně zlepší, až na download ke 200 kB/s, ovšem stále se to někdy zpomalí na nulu. upload ke 500kBps (typicky 150).

z jakého důvody by toto tato změna tak provětrala síť... Předtím se to opravdu nedalo používat. Nyní na 20Mhz už půl hodiny ani výpadek.

Předmět Autor Datum
- prekryvanie wifi signalov a silne zarusenie, mensia sirka pasma znamena znizenie teoretickej max.…
S2 31.12.2014 16:37
S2
automatické volby nejsou u hloupějších ovladačů wifi to pravé - místo přenášení dat jen dokola jalov…
lední brtník 31.12.2014 20:37
lední brtník
Problém je v tom, že volba 40MHz tam není. poslední
irano 01.01.2015 00:06
irano

- prekryvanie wifi signalov a silne zarusenie, mensia sirka pasma znamena znizenie teoretickej max. prenossovej rychlosti ale zaroven aj mozne zlepsenie stability signalu
- pozrel by som sa kolko cudzich wifin je v okoli, a na akych kanaloch vysielaju, potom zvolil na pevno ten, ktory nie je vyuzivaný susednými wifinami, alebo wifina ktora ho pouziva ma najnizsi vysielaci vykon (na druhu stranu je mozne, ze to pomoze len na chvylu, kedze vacsina domacnosti ma routre nastavene na automatiku)
- pouzit kvalitnejsi router a silnejsie vysielacie anteny + ho vhodnejsie umiestnit

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru