Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem win8 . zapnutí wifi způsobí totální zmatení GPS

Všiml jsem, si podivné věci: když je wifi vypnuté (přes charms- wifi), tak GPS stále zjišťuje pozici, ale když wifi zapnu (a ani se nepřipjím k nějaké), tak hned dojde k lokalizaci. Problém ovšem je, že je to 200 kM jinam, a hlásí to přesnost 300m, což odpovídá lokalizaci podle wifi, jenže problém asi je, že se došlo i k přesunu toho ap, což způsobilo takovou monstrózní chybu... Je tedy možnost nějak eliminovat takovéhle megachyby?

.Navíc mám pocit, ,že když wifi zapnu, že se pak nesnaží získat fix přes satelit (což později, když jsem nechal bez wifi, asi určilo gps již přesně asi na 30 metrů). Nevíte, jak to je?

- Jak tedy zakázat lokalizaci podle wifi, která dělá takovéhle chyby? Protože k wifi chci být připojen, a není možné aby to takhle oblbovalo gps.

Předmět Autor Datum
Elektronické záření wifi může narušit jiné záření přístrojů (ve vašem případě GPS). Je to prosté...…
votyk02 31.12.2014 21:24
votyk02
Ano presne tak ako pise kolega HORE ! Uz som sa par krat s tymto stretol ze bud jedno alebo druhe mu…
human0id 31.12.2014 21:39
human0id
S tím nesouhlasím, třeba telefon (to je blbý příklad, telefon není notebook) netrpí žádnými problémy… poslední
irano 01.01.2015 01:05
irano

Elektronické záření wifi může narušit jiné záření přístrojů (ve vašem případě GPS). Je to prosté... Třeba když položíte mobil k reproduktoru tak začne reprák pískat. Když tedy wifi začne zářit do magnetického zařízení GPS tak se to neprojeví pískáním ale nepřesností zobrazení polohy. Když budete mít zaplé GPS tak budete muset mít wifi vyplou. Když se však připojíte k internetu (pomocí wifi) tak se vaše poloha začne aktualizovat pomocí internetu.

Ano presne tak ako pise kolega HORE !
Uz som sa par krat s tymto stretol ze bud jedno alebo druhe musi byt vypnute lebo ak je aj GPS aj WIFI zapnute tak v niektorych zariadeniach ak su zle tienene moze sposobyt rusenie.
Napis ake zariadenie ci tablet alebo mobil pouzivas na GPS aj na WIFI,,, alebo to mas vsetko v jedno zariadneni ?

S tím nesouhlasím, třeba telefon (to je blbý příklad, telefon není notebook) netrpí žádnými problémy při používání GPS, když přenáší data přes wifi (a je jedno, zda wifi u telefonu bylo využito k A-GPS, to se ostatně použije jen na počátku pro stažení dat satelitů . a geolokaici podle wifi telefon neumí). A problém se stal jen v blízkosti té zmíněné konkrétní wifi s daným SSID, navíc, když jsem mimo tu síť (a nebo jindy), tak funguje zjištění pozice podle GPS i při připojení k wifi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru