Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herni monitor do 10000,- Kč

oko stejne nedokaze rozpoznat vic jak 60snimku za vterinu
Cože?
Lidské oko vnímá snímky jako pohyb při cca 24 snímcích za vteřinu. 60 netuším, kde jsi sebral.
Ohledně sekání - 24 je málo, protože ta grafika nestihne těch 24 držet stabilně a v průběhu vteřiny nepočítá rovnoměrně a tím pádem např. půl vteřiny je průměr 20 a další půl vteřinu třeba 30. Pokud frekvence stabilně bude 24 (a více) snímků rovnoměrně rozložených do každé vteřiny, pak se sekat nic neubude už při téhle hodnotě. Bohužel, pokud má ta grafika něco počítat, tohohle dosáhnout nelze a je tak nutno FPS vyšší (aby bylo stabilně alespoň nad touhle hranicí).
Pokud si prohlédnete fps např. při filmové části hry (například v Mass Effect 3 je to každá nehraná scéna - je to tak u většiny her), pak zjistíte, že ta scéna je omezena obvykle na 30 FPS, což pro oko plně stačí. Nebo má někdo pocit, že se mu filmové pasáže ve hrách sekají? :-)

pokud mas 60 hz na monitoru ve hre muzes mit treba 5000 fps ale stejne se to bude ridit podle frekvence monitoru
Však to víme. Proto si chce kupovat 144Hz monitor. Co se týká frekvence, rozdíl stejně nemá šanci poznat, bude z toho mít ale dobrý pocit.
Mimochodem, na stejném monitoru bude logicky vypadat 60 Hz hůř, než 144 Hz. Proč? Protože to je přece účel, aby si na to natáhli zákazníka, který dá za vykopávkový TN spoustu prachů...
Čachry s obnovovací frekvencí jsou pozůstatek z dob CRT. CRT byla ovšem trošku jiná technologie (v každý moment svítí jen jeden pixel a že svítí celá obrazovka je jen oblbovák pro mozek/oko. Proto při 60Hz mohl monitor "blikat").

Je mi ale jasné, že jedinci bez základů fyziky a bez základů o principu fungování monitorů mě stejně budou kamenovat, protože 60Hz není kůůl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny