Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MSI GTX 970 4G Gaming - nenaběhne PC

Ahojte, tohle je snad poprvý co potřebuju využít online poradny :)
2 dny zpět jsem zakoupil grafickou kartu MSI GTX 970 4G gaming. Po zasunutí do patice na základní desce se dostanu jen na splashscreen, nefunguje klávesnice, PC na žádný vstup nereaguje. Po asi půl minutě se ozve beep code, 1 pípnutí, pauza a 3 rychlá pípnutí za sebou. Po hledání na netu jsem se dozvěděl, že by se mělo jednat o nerozponanou grafickou kartu (což odpovídá, po zpětný instalaci staré GeForce GT 545 vše jede).
Problém může být u základní desky, protože se jedná o nějakou OEM desku z roku 2011 vyráběnou pro HP, měl by je vyrábět Pegatron, typové označení teď přesně nevím (ani si nemyslím, že by na tom záleželo). Pro desku jsem se snažil na netu najít poslední firmware, ale nepochodil jsem, jako by pro ní žádná podpora neexistovala.
Napadlo mě tedy vzít desku ke kamarádovi a připojit jí k němu do PC (rozuměj komponenty ze skříně pospojované na stole). Základní deska: Asus P5Q Premium. Zkusili mě updatovat firmware na kartě, protože jsem se na netu dočetl, že by měl podporovat nějaký kompatibilní režim pro starší BIOSy (můj pc má už UEFI bios) -- konkrétně jsme postupovali podle tohoto threadu: index.php
Problém nastal při spuštění nvflash (verze 5.163 pro dos spuštěný v live verzi DOSu), ten totiž zahlásil, že nenalezl kompatibilní připojené NVIDIA zařízení, konkrétně "no nvidia display adapters found".
Karta tedy ještě ani jednou neviděla Windows, nikde jsem ji zatím neidentifikoval (z operačního systému), u mě se ani nedostanu do biosu a u kamaráda jsme se k tomu nedostali, že by to mohla být cesta mě napadlo až cestou domů (vzhledem k tomu, že ji ani nvflash nerozpoznal, neviděl jsem v tom význam).
Jsem tedy na vážkách, nevím jestli jsem měl tu smůlu, že jsem narazil 2x za sebou na nekompatibilní základovou desku, nebo je prostě v háji karta. Napadá mě buď koupit novou zákadní desku a vyzkoušet zda karta půjde a v případě že ne, v rámci 14 dní ji vrátit a vyměnit v rámci 14 dní grafickou kartu, nebo to tipnout na vadnou grafiku a rovnou vrátit jí (a čekat 14 dní nebo víc na vrácení peněz).
Napadá někoho, co dál? Jsem z toho fakt už na prášky :)) Díky

Předmět Autor Datum
A není na GPU nějakej čudl na přepínání něco podobnýho už tu bylo.
sambilionk 07.01.2015 22:19
sambilionk
Tak pockaj teda ani u toho tvojho kamarata na JEHO zakladnej doske to neslo ? A inak aky mas ZDROJ ?…
human0id 07.01.2015 22:27
human0id
Díky za odpovědi, hledal jsem jumper na kartě, ale nevypadá, že by na ní něco takovýho bylo... Zdr…
JirkaV 07.01.2015 22:36
JirkaV
Tak jenom pro sichr jsi to zapojil fakt správně ?Jsem to řešil jinde a maník to tam měl sice zapojen…
sambilionk 07.01.2015 23:08
sambilionk
jojo, právě že obraz normálně jel (na kamarádovo PC, u mě taky, ale viděl jsem jen logo výrobce a pa…
JirkaV 07.01.2015 23:16
JirkaV
U týhle se ale větráky při startu točit vůbec nemaj ,až při překročení určitý teploty,se mě nezdá že…
sambilionk 07.01.2015 23:19
sambilionk
No ona to nejspíš pobrala, ale nevyzkoušel jsem to ve Windows. To že nefungoval nvflash je jiná věc…
JirkaV 08.01.2015 00:05
JirkaV
Mám tuto kartu a můžu jen potvrdit, větráky se otočí jen chvíli, pak se vypnou. Spínaj při překročen…
icepower32 08.01.2015 00:08
icepower32
Tak vyřešeno, nová deska a vše jede jak má :) poslední
JirkaV 09.01.2015 11:57
JirkaV

Díky za odpovědi,

hledal jsem jumper na kartě, ale nevypadá, že by na ní něco takovýho bylo...

Zdroj mám nový od Vánoc, corsair-vs650-d2191760.htm, na kamarádovo PC karta sice nevyhodila error jako u mě, normálně fungoval dos, šlo do biosu, nicméně flash nefungoval. Jestli půjde ve windows zatím nevím, jak jsem psal, uvědomil jsem si to pozdě :) Kabely jsme zapojili dobře, karta se rozsvítí (logo), větráky roztočí a obraz projde...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru