Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tablet s OTG = podpora klávesnice?

Ahoj,
někde jsem vyčetl, že levnější tablety nepodporují HW klávesnice. Ale na jiném místě jsem se zase dočetl, že jde hlavně o podporu OTG. Chci se teda zeptat, když daný tablet podporuje OTG, bude tedy automaticky podporovat i klávesnice? Líbí se mi tento tablet http://tablety.heureka.cz/acer-iconia-tab-b1-nt-l4 cee-002/specifikace/#section , píše se, že OTG podporuje, ale nikde jsem nevyčetl, zda-li opravdu podporuje i pouzdra s klávesnicí. V tabletech se moc nevyznám, tak možná je to hloupý dotaz. Předem díky.

Předmět Autor Datum
OTG znamena, ze tablet je vybaven podporou pro hostovani jineho zarizeni, to ale neznamena, ze pokud…
RedMaX 10.01.2015 17:50
RedMaX
Díky, jde mi hlavně o tyto klávesnice, kde je uváděno, že jsou univerzální... http://www.czc.cz/c-t…
Franta88 10.01.2015 18:03
Franta88
Tak je to pravdepodobne, navic v CZC neni problem, kdyz by to nefungovalo, klavesnici nechat vymenit…
RedMaX 10.01.2015 18:23
RedMaX
Ok, díky za info :-) poslední
Franta88 10.01.2015 20:21
Franta88

OTG znamena, ze tablet je vybaven podporou pro hostovani jineho zarizeni, to ale neznamena, ze pokud klavesnice nebude mit ovladac pro dane zarizeni (pravdepodobne predevsim pro OS pouzity v tom zarizeni), ze to pojede. Takze prvne bych se ptal, jestli vybrana klavesnice podporuje tvuj tablet.

Jinak ano klavesnici vybavenou ovladacem lze pripojit diky OTG, stejne tak mys, flashku, ....

Edit: hodne pripojitelnych zarizeni pouziva nejaky univerzalni standardni ovladac, ktery je uz v systemu pritomen.

Tak je to pravdepodobne, navic v CZC neni problem, kdyz by to nefungovalo, klavesnici nechat vymenit za jinou. Hlavne si pri rozbalovani davej pozor na poskozeni obalu a samozrejme i te klavesnice, ale pokud budes schopen to uvest do puvodniho stavu, tak absolutne nedelaji problem s tim, kdyz druhy den prijdes a reknes, ze nefunguje s tvym tabletem a potrebujes vymenit za jinou. (Pokud kupujes pres internet, mas pravo na 14 denni vraceni penez bez udani duvodu, ale zase pozor na mozne poskozeni, poskrabani apod.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru