Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s pc.

Zdar, mám problém, koupil sem Fx 8320e a doporučený chladič cpu XIGMATEK gaia II. A monotáž byla v Mironetu. Byl třetí problém s káblem tak mi dali pečeť abych to tam nemusel nést znova. Pak sem se podíval a chladič je u ramek, a jedna ramka která je u chladiče cpu, je lehce sešrabnutá jakoby vidím stříbrnou barvu ne tu zelenou. A někdy mám využití ramek 40 procent a přes 3 gb. Teď sem hrál Batman Arkham origins a ten po chvíli hraní spadnul program přestal pracovat. Tak prosím mám tam zavolat říct ať si pro to přijedou a opraví? bydlím u Jana růžičky je tam nová prodejna. Tak mám přece záruku a mohu toto požadovat? Už sem měl 3 problémy teď čtvrtý. Mám strach že je nějaká pohroma. Nikdy mi nepadaly. Grafika to nemůže být? Grafiku sem dával sám ale nebyl žádný problém, a oni museli rozebrat pc a dát všechno zpátky, protože ten chladič byl složitý na montáž. Děkuji a prosím o radu dal sem 1200 a tohle. A pardon že to sem nepatří ale nevím kam napsat.

Předmět Autor Datum
Ale sem to patří. Reklamuj.
jezekhifi 11.01.2015 21:17
jezekhifi
Tak normálně říct at přijede domů a opraví to, po čtvrté tam fakt už nejdu. Nejsem jakoby líný ale j…
PC33 11.01.2015 21:22
PC33
Jinak asi prosím o lock.
PC33 11.01.2015 21:29
PC33
http://info.mironet.cz/7-vyhod-mironetu/prednostni -servis/jak-a-kde-reklamovat No domů si pro to as…
Karel04 11.01.2015 22:13
Karel04
Já vím ale je to po 4 a děkuji za odpověd. Když sem to měl původní tak zátež ramek šla tak 2,78 až 3…
PC33 12.01.2015 08:20
PC33
Tak si dnes proto příjdou, a chtěl sem se zeptat. Ptal sem se ho proč mi padaj ty hry, on říkal že t…
PC33 13.01.2015 08:40
PC33
Je normální, že Windows od Vist výše konečně využívají RAM. Přece jsi snad tu RAMku kupoval, abys ji…
MachR55 13.01.2015 09:00
MachR55
Před kámošema nerozumím. Hrál sem Batman Arkham origins po chvíli se seknul a spadnul. A mám avast.…
PC33 13.01.2015 13:18
PC33
Myslel jsem tím, že se nikde nemusíš chlubit, kolik RAM máš volné, jestli ji máš volné víc než kámoš…
MachR55 13.01.2015 13:38
MachR55
Už mám to v mironetu. Zkusím se pak podívat do to prohlížeče událostí. Nejde mi mechanika. Je to nah…
PC33 13.01.2015 13:50
PC33
Asi nepodíváš - předpokládám, že to přeinstalují (standardní postup, jak odstranit očekávané problém… poslední
MachR55 13.01.2015 13:57
MachR55

Tak normálně říct at přijede domů a opraví to, po čtvrté tam fakt už nejdu. Nejsem jakoby líný ale jde o princip, byl sem tam kvůli větráku nešel v case, pak kabel překážel u grafiky. Nechci ještě zakopnou a rozbít pc to bych se oběsil.

http://info.mironet.cz/7-vyhod-mironetu/prednostni -servis/jak-a-kde-reklamovat
No domů si pro to asi nepřijdou.Musíš to reklamovat na té prodejně nebo v jejich servisu.Ale nejrychlejší bude to dopravit tam,kde to montovali,je to přeci reklamace jejich práce.Jinak můžeš čekat až 30 dnů,než si to někam přepošlou a opraví.Případně tam zkus napřed zavolat,telefon budeš mít asi na dokladu o prodeji nebo montáži.

Já vím ale je to po 4 a děkuji za odpověd. Když sem to měl původní tak zátež ramek šla tak 2,78 až 3 gb. Ale teď až 3,78. Ramky sou trochu poškrábané jak sem psal. A cinká ješte v pc, A padaj hry, myslíte že to bude v poho? Fakt peníze nemám abych kupoval nový pc. Koupil sem AMDX FX 8320e plus chladič, a MSI GTX 970 4GB, ještě montáž.

Tak si dnes proto příjdou, a chtěl sem se zeptat. Ptal sem se ho proč mi padaj ty hry, on říkal že tam nějaký programy jsou náročný např steam, ale říkal sem že steam musí být zapnutý. Je to pravda? přece procesů tam mám myslím 60-64. Měl sem i původně a hry nepadaly. A že aktulizace to může způsobit. Chtěl mě oblbnout? něco o to vím ale tohle že by byl problém. Myslím si že problém je jak je požkozená jedna ramka u chladiče. Děkuji a co si vy myslíte?

Je normální, že Windows od Vist výše konečně využívají RAM. Přece jsi snad tu RAMku kupoval, abys jik měl obsazenou. Nebo se chceš před kámošama chlubit, kolik jí máš volný? A neboj, pokud je potřeba, Windows umí paměť uvolnit.
Taky je pravdou, že každá nová verze libovolnýho programu je většinou náročnější na paměť i výkon procesoru, než předešlá. Platí to zejména pro antiviry. Dneska běžný free antivir obsadí i více než 100 MB RAM, před pár lety to bylo asi kolem 60 - 80 a pamatuju doby, kdy antivir obsazoval třeba jen 10 MB.

Samozřejmě, že se můžeš ve Správci procesů podívat, čím je paměť obsazena. Třeba tam máš nějakou škodnou.

To, že je paměť škrábnutá, určitě nemá vliv na její obsazení. Pokud by byla RAM poškozená, měl bys těch chyb určitě víc a možná by Ti ani nenajelo PC.
To, že Ti program padá, může opravdu být způsobený nějakou aktualizací. Pokud tomu tak je, většinou tvůrci hry dodají časem nějaký patch, který tenhle problém řeší. Pro začátek se podívej do Prohlížeče událostí a zjisti, jaká je příčina těchto pádů.

Před kámošema nerozumím. Hrál sem Batman Arkham origins po chvíli se seknul a spadnul. A mám avast. A zkusím ten prohlížeč událostí. Ale stejně, ten člověk kdo to montoval si nemůže poškodit ramku? Vůbec sem ji neměl požkozenou jinak díky.

Myslel jsem tím, že se nikde nemusíš chlubit, kolik RAM máš volné, jestli ji máš volné víc než kámoš a tak. RAM je tam od toho, aby ji Windows využívaly, což už konečně dělají (WinXP to ještě moc neuměly).

Větička o stoupající náročnosti programů platí samozřejmě i pro Avast.

Bez zkouknutí příčiny pádů (prohlížeč událostí) opravdu nepomůže, jaké hry Ti padají.

Netuším, jak moc je ta RAMka poškozená, asi by to chtělo fotku. Při montáži se ale může stát leccos, nicméně pokud fyzické škrábnutí nezasáhne žádné obvody, nemusí to ničemu vadit. RAM můžeš zkusit otestovat programy Gold Memory nebo MemTest86 (stáhni ISO obraz -> vypal na CD jako obraz nebo vytvoř bootovací flash -> nabootuj, program se sám spustí, nech běžet více průchodů, ideálně přes noc). Pokud se objeví chyby, můžeš směle reklamovat. Ale když to žádnou chybu nevypíše, pak je RAMka dobrá a nikde ji nevyreklamuješ.

Asi nepodíváš - předpokládám, že to přeinstalují (standardní postup, jak odstranit očekávané problémy způsobené uživatelem - cracky, warez, viry, tunidla, čistidla, ...).
Mechaniky časem běžně odcházejí. Většinou těsně po záruce, někdy vydrží i déle, někdy méně. S RAM to určitě nebude souviset, mechaniky bývají běžně v bedně nahoře, tak jako RAMky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru