Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GPS mi hlásí příliš nízkou přesnost

Mám problém s GPS v notebooku. Hlásí mi to přesnost 7 metrů, ale skutečná odchylka je 59 metrů. Nevíte, jak se obvykle specifikuje "přesnost" polohy, která se ukazuje v zařízení? Jak se ta přesnost vypočte. Zároveň chápu, že se prostě můžes stát, že skutečná chyba přesáhne indikovanou přesnost, ale by to překročilo 8x... to je i na mě moc

A co je horší, stalo se to 4x za sebou. Navíc ten program, co jsem měl spuštěný ukazuje jen na 2 desetiná místa minut, což je 20m u šířky a 10m u délky sice, ale i tak je to vůči 59 metrů malé číslo

Předmět Autor Datum
- aky je to NB? - aky ma v sebe GPS modul? - podporuje GPS modul AGPS (assisted) - AGPS moduly, ked…
S2 12.01.2015 02:56
S2
A co třeba přesnost mapy, kterou tvůj software používá pro zobrazení polohy? Jestli je tam nějaký po…
Jan Fiala 12.01.2015 06:36
Jan Fiala
Zkus aktualizovat mapy.. nebo jestli zarizeni podporuje 3G zkus se pripojit k netu :-) vetsinou to z…
KoNster1230 12.01.2015 06:37
KoNster1230
Lenovo Helix 3G, modem Ericsson C5621gw -To bych taky rád věděl, zda umí AGPS (nikde jsem nenašel n…
Jakou 12.01.2015 14:11
Jakou
(pokračování) https://bitbucket.org/petrsimon/geolocationtcp/wik i/Home , což je zatím asi nejvíc u… poslední
Jakou 12.01.2015 14:20
Jakou

- aky je to NB?
- aky ma v sebe GPS modul?
- podporuje GPS modul AGPS (assisted)
- AGPS moduly, ked zachytia signal zo 6 a viac satelitov, nemaju problem s presnostou, odchylka by radovo v jednotkach metrov
- aky SW sa pouziva?
- co sa tak pozriet na testy navigacnych SW, pred ich samotnym pouzitim

A co třeba přesnost mapy, kterou tvůj software používá pro zobrazení polohy? Jestli je tam nějaký posun, tak může být GPS přesná, jak chceš, ale zobrazená pozice je pak úplně někde jinde.
Přesnost 7m je za ideálních podmínek - používají se všechny dostupné satelity. Pokud jsi někde mezi domy, pak boční přesnost bude špatná...

Lenovo Helix 3G, modem Ericsson C5621gw

-To bych taky rád věděl, zda umí AGPS (nikde jsem nenašel nastavení GPS funkcionality nebo server A-GPS, ke kterému se připojovat. ), ovšem mám tušení, že ne, jelikož když jsem zkoumal traffic wiresharku, tak žádné TCP spojení jsem nezpozoroval.
-S tím AGPS a přesností, to tvrdíš proč? Tomu moc nevěřím, jelikož AGPS se projeví jen při spuštění GPS (po delší době) a urychlí jen stahování dat o satelitech.

-SW pro GPS pro windows 8 je bída. V danou chvíli jsem používál

(pokračování)

https://bitbucket.org/petrsimon/geolocationtcp/wik i/Home , což je zatím asi nejvíc user friendly prográmek s podporou win 8. Poradíte někdo lepší?
-Myslím, že ten program využívá windows location api (mimojiné proto,že je schopen ukazovat 50kmjinam a hlásit přesnost 10000m, když není gps fixnutá a jsem připojen k wifi - zřejmě ip geolokace)

Janfiala:
-mapu jsem nepoužíval žádnou. ten program pouze vypisuje GPS souřadnice.

konster:
-mapy nemám
- k internetu jsem nebyl připojen. A jaký by to mělo význam, co by se tím zlepšilo? Vždyť už jsem měl GPS fix... A čemu by vadila vysoká odezva nebo nízká rychlost? Přece se nepřenáší dramatické objemy? CO jsem zkoušel A-GPS,tak na telefonu to žere 4-10kB (měřeno wiresharkem na notebooku).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru